Pošta Crne Gore poslovnica u Herceg Novom

Saveta Ilić, radnica pošte Herceg Novi, začetnica akcije "Čep za hendikep"

Već godinama na šalteru Pošte u zgradi Opštine vrši se sakupljanje plastičnih čepova i tako pomaže osobama sa invaliditetom. Ove godine će, zahvaljujući Savetinoj dobroj volji i trudu, mladi hecegnovljanin Nemanja dobiti savremena invalidska kolica.
Objavljeno: 02. 04. 2019 - 22:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sve je počelo, kaže Saveta, kada je prije 7 godina na televiziji vidjela prilog o humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“. U poslovnicu u kojoj radi donijela je plastični bidon od 5 litara sa nekoliko čepova. Danas se plastični čepovi iz pošte u kojoj radi Saveta odnose džakovima. Poslovnica Pošte u zgradi Opštine postala je mjesto gdje plastične čepove donose djeca iz škola, vrtića i Savetini sugrađani.

Akcija „Čep za hendikep“ pokrenuta je u Srbiji. U Crnoj Gori počinje od službenice u hercegnovskoj Pošti. Akcija funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, koje Udruženje „Čep za hendikep“ preuzima i prodaje reciklerima. Za dobijeni novac, osobama sa invaliditetom kupuju se nova i polovna ortopedska pomagala.

Za jedna kolica potrebno je oko tonu i po čepova, kaže Saveta, ali naglašava da Udruženje veoma cijeni napore i dobru volju, te da dugogodišnjim partnerima izlazi u susret na mnogo načina.

 

Komentari: 0

Novi komentar