BIJELO POLJE: Vatrogasci gase bez predaha

Gorjele štale i pomoćni objekti, ugrožena i domaćinstva

Vatrogasci i dalje rade bez predaha. Nakon gotovo rekordnog marta, kada su imali skoro 80 intervencija, i početak aprila je u znaku brojnih intervencija.
Objavljeno: 03. 04. 2019 - 06:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Komandir Službe zaštite i spašavanja Milonja Rakonjac kaže da su tokom protekla tri dana imali više od 30 požara. Zabrinjava, kaže, što nijesu gorjele samo livade i šume, već je vatra zahvatila i objekte. Za svaki požar kriv je - čovjek.

- Uglavnom zbog ljudskog nemara prilikom čišćenja poljoprivrednog i šumskog zemljišta, gori nisko rastinje i šumski kompleksi, a posebno je zabrinjavajuće to što su ugroženi stambeni i pomoćni objekti. U selu Breza izgorjela su dva pomoćna objekta Vučića Radovića i vikendica Marka Radovića.

U Muslićima je izgorjela štala Milića Brajkovića, a u Mojstiru dvije štale vlasništvo Mirka i Vladana Stanišića. Na tom lokalitetu bile su ugrožene dvije kuće, a jednu je vatra i zahvatila.

U požaru u selu Lijeska izgorio je pomoćni objekat Žarka Živkovića, dok je u Lipnici bilo ugroženo nekoliko kuća kao i jedna u Unevini. Teško je nabrojati gdje smo sve intervenisali u posljednjih nekoliko dana - kazao je Rakonjac. Rakonjac ponovo apeluje na sugrađane da se uzdrže od nekontrolisanog paljenja vatre.

Komentari: 0

Novi komentar