Saopšteno iz PG Biroa

Stanovi za zaposlene u gradskim preduzećima

Potpisivanje Ugovora o izradi Glavnog projekta i izgradnji objekta kolektivnog stanovanja sa svim sadržajima po sistemu „ključ u ruke” za potrebe zaposlenih u deset gradskih preduzeća upriličeno  je danas u zgradi uprave Glavnog grada.
Objavljeno: 03. 04. 2019 - 14:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ugovor su potpisali – izvršni direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović u ime naručilaca i izvršni direktor kompanije Roaming Montenegro  Dalibor Milović, u ime izvođača radova.Nakon potpisivanja Ugovora kojim će  91 zaposleni u preduzećima Glavnog grada uskoro riješiti stambeno pitanje, gradonačelnik dr Ivan Vuković je istakao da je riječ o  nastavku prakse koja se realizuje godinama unazad.

„Podsjećam da smo samo od maja mjeseca do ovog trenutka stvorili planske pretpostavke i finansijske preduslove da blizu 300 zaposlenih i njihovih porodica riješi ovo najvažnije egzistencijalno pitanje“, istakao je Vuković.

On je naglasio da je u maju počela izgradnja zgrade za potrebe zaposlenih u  Vodovodu i kanalizaciji, u decembru prošle godine stambena zgrada za potrebe zaposlenih u gradskom preduzeću Čistoća i danas Glavni grad ulazi u novi projekat za potrebe zaposlenih u deset gradskih preduzeća.

„Ovo  je način da pokažemo koliko Grad vrednuje rad zaposlenih u situacijama kada nijesmo uvije u prilici da ga finansijski adekvatno nagradimo“, istakao je gradonačelnik i dodao da Glavni grad ukupno gledano na planu stambene politike igra aktivnu ulogu.

„Na sličan način pomažemo penzionerima, sindikalnim organizacijama…i u tom smislu Glavni grad zbilja može služiti kao pozitivan primjer ostalim organima lokalnih samouprava i državnim organima u Crnoj Gori“, zaključio je Vuković, istakavši da je ovo praksa sa kojom će se nastaviti.

Izvršni direktor  Agencije za stanovanje Vladimir Tomović  je naglasio da potpisivanje ugovora predstavlja najznačajniji korak ka rješavanju stambenih potreba  za zaposlene u deset privrednih društava.

„Glavni grad je prepoznao interes da pomogne  zaposlene dodjelom tri parcele za gradnju stambenih objekata za potrebe zaposlenih po povoljnim uslovima, gotovo dvostruko manjim od tržišnih. Ulog Glavnog grada je naknada za opremanje lokacije i zemljište u vrijednosti preko 1.300.000 eura, a vrijednost radova cca 2.800.000 eura“, istakao je Tomović.

Tomović je saopštio da se objekat sastoji od 91 stambene jedinice, od čega dvije garsonjere, 47 jednosobnih i 42 dvosobna stana kao i da je raspodjela  između preduzeća izvršena na osnovu broja zaposlenih, tako da će najmanje stanova pripasti Agenciji za izgradnju i razvoj, njih pet, dok će najveći broj stambenih jedinica, njih 14 pripasti Deponiji.

Izvršni direktor kompanije Roaming Montenegro  Dalibor Milović je izrazio zadovoljstvo što preduzeće Roaming Montenegro realizuje još jedan vrijedan projekat za potrebe zaposlenih u gradskim preduzećima čime će naselje Tuški put za 18 mjeseci postati bogatije za još jedan savremen stambeni objekat i dodao da će posao biti završen u skladu sa ugovornim rokovima za 18 mjeseci.

Zgrada je namijenjena zaposlenima u Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice, Agenciji za stanovanje, Zelenilu, Sportskim objektima, Pogrebnim uslugama, Deponiji, Parking servisu, Putevima, Tržnicama i pijacama i Komunalnim uslugama.

Komentari: 0

Novi komentar