FIBA predstavila CG (VIDEO)

Divovi iz Crne Gore mogu da budu iznenađenje

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije ili istraživanja organizacije eLife, najviši ljudi na svijetu su Holanđani sa prosječnom visinom od 184 centimetra. Iza njih su Crnogorci – koji su prosječno visoki 183 centimetra. Igrom sudbine, Crna Gora, druga po visini, postala je najmanja nacija svih vremena koja će igrati na Svjetskom prvenstvu u košarci - tako počinje reportaža o crnogorskom košarkaškom timu na zvaničnom sajtu FIBA.
Objavljeno: 03. 04. 2019 - 18:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Selektor Zvezdan Mitrović ne obazire se mnogo što će njegovi “divovi” biti debitanti i ne brinu ga ni rivali na Mundobasketu.

- Fokusiraćemo se na naš tim i samo na naš tim. Interesuje me da vidim u kakvom će stanju biti igrači kada dođu u trening kamp i da li ćemo ih imati sve na raspolaganju. Mislićemo tada samo na našu igru, a ne naše rivale - rekao je Mitrović.

U poređenju sa Crnom Gorom i Novi Zeland sa 4,7 miliona stanovnika izgleda kao gigantska zemlja, navodi FIBA.

Crna Gora i Novi Zeland sastaće se u grupi F u Nanđingu. “To je težak rival. Igraju čvrsto, bore se, uvijek je interesantno gledati ih na najvećoj sceni”, naveo je Mitrović.

Grčka i Brazil su favoriti da prođu u narednu fazu… “Grčka je kandidat za medalju, ako Janis Adetokumbo bude igrao. Brazilci su opasan rival, ali vidjećemo u kakvom će sastavu doći i kakvi su igrači iz njihovog prvenstva“, navodi Mitrović.

- Međutim, sa Derekom Nidamom i njegovom paljbom, sa Nikolom Vučevićem i Bojanom Dubljevićem u reketu, te sa Mitrovićevim defanzivnim šemama kojom gradi karijeru u Francuskoj, zemlja od 600 hiljada stanovnika može da bude iznenađenje u Kini. Na njima je da pokažu koliko tereta na ramenima mogu da ponesu divovi iz Crne Gore - zaključuje FIBA.

 

Komentari: 0

Novi komentar