Bošković čestitao 70 godina Alijanse

NATO čuva bezbjednost teritorije CG

Ministar odbrane Predrag Bošković ocijenio je da NATO danas nije samo vojni savez, već savez koji 70 godina promoviše vladavinu prava, zaštitu ljudskih prava i demokratije.
Objavljeno: 04. 04. 2019 - 09:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bošković je čestitao 70 godina NATO saveza.

"U modernoj istoriji ne postoji dugovječniji i uspješniji političko-vojni savez od našeg. To nije samo vojni savez, već savez koji svih ovih 70 godina promoviše vladavinu prava, zaštitu ljudskih prava i demokratije”, rekao je Bošković u video poruci.

On je istakao da su saveznici okupljeni oko ključnih vrijednosti i principa, kojima su beskonačno posvećeni i koji predstavljaju čvrsti temelj garancije stabilnosti i dugovječnosti. 

"NATO je danas kredibilniji više nego ikada. Čuva bezbjednost naše teritorije, ali projektuje stabilnost i van svojih granica. Naša kredibilnost je zasnovana na sposobnosti prilagođavanja, efikasnom suočavanju sa savremenim bezbjednosnim izazovima i snažnom jedinstvu saveznica", istakao je Bošković.

On je iskazao uvjerenje da je Alijansa sposobna da odgovori i na sve buduće zadatke ukoliko ostanemo ujedinjeni u različitostima i posvećeni principu "svi za jednog – jedan za sve".

 

Komentari: 0

Novi komentar