Odluka pred odbornicima

Trg kod Gradskog stadiona i zvanično će nositi ime Argentine

Pred odbornicima na sjednici Skupštine glavnog grada, zakazanoj za četvrtak, 11. april, naći će se i prijedlog odluke o određivanju naziva po jednog trga i bulevara i dvije ulice.  
Objavljeno: 05. 04. 2019 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Trg na području mjesne zajednice Nova varoš, sa južne strane Gradskog stadiona, omeđen Bulevarom Ivana Crnojevića sa južne i Ulicom 19. Decembra sa istočne strane, trebalo bi da i zvanično dobije ime Trg Argentina.

Trg kod južne tribine Gradskog stadiona otvoren je 11. jula 2017. godine. U skladu sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji, iz MZ Nova varoš dobijeno je pozitivno mišljenje o imenovanju trga, pa je Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova pripremio i proslijedio taj prijedlog gradskom parlamentu.

Produžetak Ljubljanske ulice od raskrsnice sa Ulicom dr Ljubomira Rašovića do Cetinjske, u dužini od 300 metara, biće Ankarski bulevar. Ulica koja se prostire od Bulevara Vojislavljevića kod mosta na Morači na jug i jugoistok, lijevom obalom rijeke Morače do raskrsnice sa budućom Evropskom ulicom u dužini od 450 metara, dobiće naziv Ulica kolovrat.

Saobraćajnica koja se u dužini od 400 metara prostire od Bulevara Vojislavljevića na jug, do buduće Ulice kolovrat, trebalo bi da bude Evropska ulica.

Obilježavanje i postavljanje tabli sa nazivima trga i ulica i tablica sa brojevima biće obavljeno u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Komentari: 2

JOVETA.

05. 04. 2019 - 08:56

a Island - ni ulicu. A prvi su nas priznali
Pušti Island

05. 04. 2019 - 09:22

ulicu, a kamoli bulevar nema Šćepan Mali, jedan od najznamenitijih crnogorskih vladara, koji je postavio temelje modernoj Crnoj Gori. Tu su vlast i opozicija jedinstveni - ćute kao zaliveni??????
Novi komentar