Saopštili iz KK Budućnost VOLI

Povrijeđeni navijači i policajci nijesu slika koju želimo da vidimo na sportskim manifestacijama

KK „Budućnost VOLI” izražava zabrinutost povodom nemilih scena koje su se desile u Nikšiću nakon utakmice odigrane između FK „Sutjeska“ i FK „Budućnost“, jer ovakve scene ne pripadaju sportskim manifestacijama i vremenu u kojem živimo, kaže se u saopštenju kluba iz Njegoševog parka.
Objavljeno: 05. 04. 2019 - 12:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Kao klub koji u najprestižnijem evropskom košarkaškom takmičenju organizuje veliki broj utakmica uz punu podršku navijačke grupe „Varvari“ i Uprave policije, zajedno sa njima pokazujemo na sopstvenom primjeru da postoje i drugačiji, primjereni i prihvatljivi načini saradnje. Pritom, u svim uspjesima našeg kluba “Varvari” su kao direktni učesnici, mnogo puta do sada dokazali svoju lojalnost i privrženost klubu.

Smatramo da svi vinovnici incidenta trebaju da budu kažnjeni i da će nadležni organi sprovesti adekvatnu istragu u kojoj će utvrditi pojedinačnu odgovornost svakog od učesnika.

Vjerujemo da je u ovakvim situacijama neophodna mnogo veća fleksibilnost s obje strane, kako nikad više ne bi došlo do ovakvih scena, jer povrijeđeni navijači i policajci nijesu slika koju želimo da vidimo na sportskim manifestacijama - poručuju iz KK Budućnost Voli.

Komentari: 5

Milenko

05. 04. 2019 - 12:56

Meni je žao povrijeđene policajce. Smatram da generalno rade izuzetno težak posao.. Kao I vojska I sve službe zaštite, bezbijednosti I spašavanja. Za sve njih moj duboki RESPECT.
Nick

05. 04. 2019 - 13:03

Svaka čast da je i KK Budućnost stao na stranu Varvara.. tako i treba! Ponos.
cbs

05. 04. 2019 - 13:17

E vala se imate čime I ponositi. Obični huligani koje treba rigorozno kazniti da im vise nikada ne pane napamet da se ponašaju na onakav način. Sramno
gost

05. 04. 2019 - 13:34

Ako mi je jasno zasto se dodvoravaju varvarima? Prvo, ne placaju karte. Drugo, prave incidente. Trece, kad im se cefne naljute se na klub i ne dolaze na utakmice. Cetvrto, samo ih je 200-300, a toboz su najvjerniji. Sto je sa ostalim navijacima koji recimo redovno dolaze na utakmice KK Buducnosti ili ZRK Buducnosti? Kakva god koreografija da se pravi, finansira je uvijek klub a sprovode svi navijaci a ne samo saka varvara. Dakle, mislim da bi klubovi trebalo da ih ignorisu, a ministarstvo zabrani rad organizovanim navijackim grupama. Sjecam se perioda navijanja prije varvara - ZRK Buducnost je tad nastajala - uvijek puna dvorana, svi stoje i navijaju. Nema psovki, vrijedanja sudija, protivnika itd. Stadion je bio pun kad igra Buducnost, nema baklji, uvredljivih transparenata i skandiranja, imitacije majmuna i sl.
MAX

05. 04. 2019 - 14:18

Bravo za komentar
Novi komentar