„Dijelim je sa Sarajlijama koji su preživjeli opsadu“

Sarajevo u naslovima svjetskih medija: Mnogi izvijestili o nagradi Dikinsonu

Frontmenu britanskog hevi metal benda Iron Maiden Brusu Dikinsonu danas je u dodijeljena nagrada "Počasni građanin Sarajeva".
Objavljeno: 06. 04. 2019 - 17:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Osim što su ovu informaciju prenijeli mnogi domaći, ali i regionalni mediji, ona je privukla pažnju i svjetskih medija.

Od uticajnijih medija vijest su, između ostalih, prenijeli The Washington Post i The Independent, zatim San Francisco Chronicle, LA Times, The Argus i drugi.

"Nevjerovatno je da sam došao ovdje nakon 25 godina i koliko moj dolazak zapravo znači građanima Sarajeva. Veoma mi je drago što sam dobio ovu simboličnu nagradu. Želio bih je podijeliti s građanima Sarajeva koji su preživjeli opsadu i koji su za vrijeme rata bili tu. S ljudima koji su trenutno u ovoj prostoriji. Zaista je ovo velika čast", rekao je Dikinson prilikom dodjele priznanja.

Ugledni Washington post piše da je Dikinson u Sarajevu bio okružen mnogim građanima koji su tražili autogram, te je kazao da mu je velika čast što je postao počasni građanin Sarajeva.

Prisutnima se danas obratio i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je kazao kako je Brusov dolazak bio ono što je Sarajlijama pokazalo da će Sarajevo i BiH ipak preživjeti.


 

Komentari: 0

Novi komentar