Zašto andrijevička opozicija sumnja u spremnost Službe zaštite

Mašović: I vatrogasci meta politikanata

Da li je opštinska služba zaštite kadrovski, tehnički i organizaciono osposobljena da na adekvatan način odgovori svim izazovima, naročito tokom ljetnjih i zimskih mjeseci, pitanje je koje andrijevička opozicija problematizuje već mjesecima, a u cijelu priču povremeno je ,,uvlačila“ i dio granskih sindikalista na lokalnom i državnom nivou.
Objavljeno: 10. 04. 2019 - 07:16 Promjenite veličinu teksta: A A A
Masovic: I vatrogasci meta politikanata
Foto: dan.co.me

MANIPULACIJE

Opozicionari smatraju da je uspostavljeni sistem zaštite dugoročno neodrživ, a tehnička i kadrovska struktura su znatno ispod neophodnih standarda, pa se samim tim ozbiljno dovodi u pitanje bezbjednost imovine i ljudi.

S druge strane, a nasuprot takvim uvjeravanjima, predsjednik andrijevičke opštine Srđan Mašović naglašava da se radi o još jednoj demagoškoj manipulaciji čiji je cilj dezavuisanje svega što se u Andrijevici radi, pa su sada kao metu banalnog politikantstva odabrali Službu zaštite. Tačnije - lokalne vatrogasce.

- Vatrogasci djeluju kao dio organizacione strukture Službe zaštite; ima ih šestorica i pored ostalih tehničkih sredstava raspolažu jednim vatrogasnim vozilom. To su, prema stručnim analizama veličine teritorije koju ,,pokrivaju“ i svih iskustava u vezi sa pretpostavljenim okolnostima sa kojima se mogu suočiti, sasvim dovoljni kapaciteti, pa je na osnovu te činjenice aktuelni sistem zaštite i uspostavljen – objašnjava Mašović.

CRVENA LINIJA

Po njegovim riječima, moralo se voditi računa i o finansijskim potencijalima lokalne samouprave, ali isključivo do linije koja bi se mogla označiti rizičnom po efikasnost zaštitnog sistema, a samim tim mogla bi predstavljati prijetnju bezbjednosti ljudi i njihove imovine. Opasnosti da se ta, crvena linija pređe, makar za sada nema.

- Siguran sam da svi segmenti Službe zaštite, pa samim tim i vatrogasci, i organizaciono i tehnički, predstavljaju veoma odgovornu, stručno osposobljenu i solidarnu strukturu unutar lokalne samouprave, o čemu na najbolji mogući način svjedoče gotovo svakodnevne uspješne aktivnosti na terenu. To je, naravno, jasno i ovdašnjoj opoziciji, ali njihovo politikantsko sljepilo ne da im da povjeruju ni sopstvenim očima - zaključuje Mašović.

Komentari: 0

Novi komentar