Zbog krijumčarenja migranata

Disciplinski postupak protiv policajaca

Protiv policijskih službenika Gorana Mugoše (33) i Predraga Vlahovića (40), koji su u pritvoru zbog sumnje da su krijumčarili migrante, biće uskoro pokrenut disciplinski postupak, nezvanično saznaju Dnevne novine. 
Objavljeno: 10. 04. 2019 - 07:47 Promjenite veličinu teksta: A A A
Disciplinski postupak protiv policajaca
volimpodgoricu.me

Osim disciplinskog postupka, ovaj slučaj će razmatrati i Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsjetimo, službenici Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Mugoša i Vlahović kao i još 15 osoba uhapšeni su 26. marta zbog sumnje da su kao kriminalna organizacija krijumčarili migrante. Tom prilikom je, osim uhapšenih, protiv 21 osobe podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljen prelaz državne granice i krijučarenje ljudi.

Osim Mugoše i Vlahovića, uhapšeni su Podgoričani Nemanja Šćepanović (31) i Marko Samardžić (34), Nikšićani Ivan Goranović (22), Radoslav Janković (43) i Darko Novović (44), Mojkovčanin Nikola Merdović (32). Takođe, slobode su lišeni i Zilhad Rastoder (35), Miloš Perišić (35), Darko Alibabić (33), Nikola Vujisić (32), Dražen Cvijović (27), Bogdan Vuletić (34), Jagoš Jelenić (28) svi iz Podgorice, kao i Nikšićani Milisav Bojanić (50) i Mišo Vojinović (58).

Prema podacima iz naredbe za sprovođenje istrage, u koju su DN imale uvid, Šćepanović je označen kao organizator kriminalne grupe koja je počela da djeluje od jula 2018. godine na teritoriji naše države, te susjednih BiH i Hrvatske. Cilj je, kako se navodi, bilo krijumčarenja stranih državljana iz Sirije, Libije, Pakistana, Eritreje, Nepala i Palestine. Prema sumnjama istražitelja migranti su dolazili nelegalnim prelaskom van granične linije Albanije, a u blizini Božaja bio je organizovan njihov prihvat i prevoz kroz Crnu Goru radi daljeg prebacivanja u ostale zemlje.

Kako stoji u naredbi, Mugoša je usmjeravao preuzimanje i preuzimao migrante u pograničnom pojasu sa Albanijom i prevozio ih do Podgorice, radi daljeg krijumčarenja. Vlahović je prema sumnjama istražitelja u pograničnom pojasu sa Albanijom preuzimao migrante i obavještavao o prisustvu policije na putu prilikom njihovog prevoza u Crnu Goru.

Kako je precizirano, 15. jula 2018. osumnjičeni Šćepanović i Mugoša prevozili su sedam stranih državljana iz pograničnog područja u blizini granice Božaj do Podgorice za 1.100 eura. Kako se sumnja, Vlahović i Šćepanović su 23. avgusta 2018. iz pograničnog područja sa Albanijom prevezli strane državljane do Podgorice radi daljeg krijumčarenja u druge države za 440 eura.

Oni su takođe 1. septembra prošle godine, kako se navodi, prevezli iz Podgorice do mjesta Petrovići u blizini graničnog prelaza sa BiH neutvrđeni broj stranih državljana radi krijumčarenja u BiH. Dalje, 15. septembra prošle godine Mugoša, Šćepanović i Alibabić prevezli su neutvrđeni broj stranih državljana za 100 eura po osobi, od pograničnog područja sa Albanijom u blizini prelaza Božaj do Podgorice.

“Šćepanović se sa ostalim pripadnicima kriminalne organizacije bavio nedozvoljenim prebacivanjem preko državne granice stranih državljana i to od 16. do 21. avgusta 2018. četiri državljana Pakistana, 22. i 23. avgusta petoro državljana Eritreje, 18. septembra osam stranih državljana iz CG alternativnim putem u BiH”, stoji, između ostalog, u naredbi.

Komentari: 2

disciplinski ukor

10. 04. 2019 - 17:23

Partijska drugarska opomena na prvom sastanku . Interesantno zaustave postena cojkeka na dzadu i pocnu mu trazit dlaku u jajetu a bave se polovina kriminalom .
Miloica

10. 04. 2019 - 20:30

Nista novo, a sto radi policija u ZIK-u. Rodbinska veza radi na istom radnom mjestu. Imaju kuce preko 300 kvadrata. Odakle.
Novi komentar