Pola godine od smrti Milene Dravić

Filmsku divu prepoznatljivog osmijeha voljele su generacije

Glumica Milena Dravić preminula je 14. oktobra 2018. godine, a sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored supruga Dragana Nikolića.
Objavljeno: 13. 04. 2019 - 10:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Danas će svi oni koji su voljeli Milenu Dravić obilježiti pola godine od kada se filmska diva upokojila. Inače, Milena je preminula u 79. godini nakon teške bolesti.

Jedna je od najvećih glumica koje su imale Srbija i Jugoslavija. U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova, a najpoznatiji u kojima je ostvarila ulogu su, između ostalih, "Prekobrojna", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Una", "Rad na određeno vrijeme", "Nije lako sa muškarcima" i "Zona Zamfirova".

Milena je u čuvenoj seriji "Metla bez drške" bila Zlatkova komšinica i zvala se Dušica. Živjela je na drugom spratu, šuškala je dok priča i uvijek, baš uvijek pravila šnenokle.

U "Metli bez drške" mnogi su podozrivo posmatrali Milenu, jer su bili ubijeđeni, baš kao i Zlatko, da će komšinica Dušica zaista napraviti supu od čuvene kornjače Hermesa...

Legendarna glumica kornjaču Hermesa naziva "malom oklopnjačom", a u dobre namjere komšinice Dušice prema životinjici su svi sumnjali. Na pitanje gdje se Hermes zagubio odgovarala bi:

- Eh, da ste došli juče videli biste. Imam ja druge kućne ljubimce, kako da ne, mrave! Oni su najpraktičniji, sami se hrane, čak su bolji i od kornajče - govorila bi Milena i zabrinula sve komšije.

Komentari: 0

Novi komentar