Turistička ponuda Budve predstavljena u Ukrajini

Turistička organizacija opštine Budva je učestvovala na prezentaciji turističke privrede Crne Gore u Kijevu koja je održana 11-12. aprila, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Ukrajini i turističkom privredom.
Objavljeno: 13. 04. 2019 - 13:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na prezentaciji su, kako je saopšteno, pored predstavnika Vlade i Vrhovne Rade Ukrajine, prisustvovali i predstavnici turističke privrede Ukrajine, najznačajniji turoperatori, turističke agencije, avio kompanije i renomirani ukrajinski mediji.

U okviru prezentacije Crne Gore, održana je i posebna prezentacija Budve, organizovana je i poslovna radionica (workshop) za predstavnike turističke privrede, tokom koje su crnogorske agencije i hoteli održali B2B sastanke sa ukrajinskim turoperatorima, agencijama i avio prevoznicima, u cilju ugovaranja buduće saradnje u organizovanom dolasku ukrajinskih turista.

''Održani su takođe sastanci sa predstavnicima Vlade Ukrajine, Vrhovne Rade i organizovan je susret sa predstavnicima Kijevske gradske administracije''- dodali su.

Zvanični podaci govore da u Budvi turisti iz Ukrajine zauzimaju visoko 4. mjesto kada su u pitanju ostvarena noćenja stranih turista tokom 2018. U 2018. Budvu je posjetilo 32.144 gosta iz Ukrajine, što je povećanje od 12%, koji su ostvarili 312.509 noćenja ili 18% više u odnosu na 2017. Kada se navedeni podaci uporede sa podacima u ukupnoj posjeti ukrajinskih turista u Crnoj Gori, kojih je bilo 90.000, evidentno je da je više od polovine dolazaka ostvareno u Budvi, kao i više od 2/3 noćenja.

Promociji turističke ponude Crne Gore u Kijevu, pored predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma, NTO CG i lokalnih turističkih organizacija Budve i Bara, prisustvovali su i predstavnici turističke privrede Crne Gore: “Luka Bar”, „Montenegro tourist service“, „Korali“, „La Perla Hotel & Villas“ i „Next travel“, kao i predstavnici turističke privrede Budve: “Beppler & Jacobson“, „Falkensteiner“, „R-tours Montenegro“, „Talas M“ i „Prometheus travel“.

Komentari: 0

Novi komentar