Iz Zvezde opet prigovaraju

Službenici ABA odsjeli u hotelu u kom je Budućnost, situaciju brzo riješiti

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je primoran da reaguje na "vrlo neobičnu i do sada, nezabilježenu situaciju koja utiče na regularnost ABA lige".
Objavljeno: 13. 04. 2019 - 17:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Crvena zvezda je došla do saznanja da su službenici ABA lige, komesar za delegiranje sudija Iztok Rems i službenica Vanja Vujičić smješteni od 12. aprila, tokom svog boravka u Beogradu u hotelu Kraun plaza koji je zvanični hotel ABA lige, a da je od 13. u istom smješten i direktor Krešimir Novosel. Ta činjenica nije u skladu s propozicijama ABA lige, može da dovode u sumnju regularnost takmičenja i cijele finalne serije, iz prostog razloga što se u istom hotelu nalazi i kompletna delegacija, igrački pogon Budućnosti na čelu s predsjednikom kluba i skoro kompletnom upravom. Takva situacija nije se nikad dogodila ni u jednom takmičenju u organizaciji FIBA, Evrolige, pa čak ni u vrijeme ABA Sidro lige", navodi se u saopštenju Zvezde.

Beograd kao višemilionski grad, dodaje se, ima sasvim dovoljno smještajnih kapaciteta hotelskog tipa da bi se izbjegla svaka moguća insinuacija na ovu temu, koja nije potrebna ABA ligi.

"Crvena zvezda ovim dopisom ne želi da pravi nikakav pritisak pred drugu utakmicu plej-ofa, niti da prejudicira neke događaje, ali smo prinuđeni da zamolimo direktora i sportskog direktora lige, da što prije riješe ovu situaciju koja nikome nije u interesu i da pronađu neko drugo rješenje za smještaj svojih službenika, posebno u ovom trenutku kada se igra finalna serija regionalnog takmičenja", piše u saopštenju crveno-bijelih.

Zvezda je navela da će se maksimalno pridržavati svih članova propozicija takmičenja i da to očekuje od svih učesnika i aktera finalnih utakmica, uprava, igračkih pogona, ali i službenika ABA lige.

Crvena zvezda i Budućnost igraju finalnu seriju ABA lige. Prva utakmica završena je pobjedom srpskog kluba, a druga će se igrati sjutra od 19 sati, takođe u Beogradu.

Trofej brani podgorički klub.

Komentari: 0

Novi komentar