Zbog perfomansa ispred zgrade VDT-a

Krivične prijave protiv 11 aktivista pokreta „Odupri se“

Policija je podnijela krivične prijave protiv 11 aktivista pokreta "Odupri se" zbog ometanja službenih lica ispred zgrade VDT-a.
Objavljeno: 15. 04. 2019 - 15:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Protiv D.H. (32) je ovom Sudu podnijet zahjtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama (neprijavljivanje javnog okupljanja), dok je protiv još deset lica – S.R. (55), V.D. (27), D.S (41), M.K. (58), V.M. (66), N.Č. (53), Dž.P. (62), N.G. (30), D.Đ. (51) i V.Đ. (53) navedenom Sudu podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje službenog lica u vršenju zakonskih ovlašćenja)“, naveli su iz policije.

Protestanti su tražili da ih VDT, prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, obavijesti da li su protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića podnijete krivične prijave dok je bio na funkciji premijera, dok nije obavljao nijednu funkciju i dok je obavljao funkciju predsjednika države.

Nakon što su svoje zahtjeve predali VDT-u, okupljeni su izveli performans.

Policija je navela da skup nije bio prijavljen, iako je to obaveza organizatora, kao i da su više puta upozorili da se javno okupljanje prekine, te mirno raziđe.

„Uprkos izdatim upozorenjima od strane policijskih službenika, okupljeni građani se nisu razišli, nakon čega im je shodno zakonu u više navrata izdato naređenje da se raziđu, kojom prilikom su upozoreni na zakonske posljedice. Okupljeni građani su se oglušili i o izdato naređenje, čime su ometali službena lica u vršenju svojih ovlašćenja, nastavljajući okupljanje, da bi oko 15,00 časova počeli da se razilaze“, dodali su iz Uprave policije.

O ovom događaju obaviješten je državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata bića krivičnog djela, te su službenici CB Podgorica shodno tome protiv navedenih lica podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka.

Komentari: 4

Popocatepetl

15. 04. 2019 - 22:55

Bas je efikasna policija za ove stvari. Kako ide istraga za onih 100 hiljada u koverti?
Nikad vise 1918-ta

16. 04. 2019 - 03:16

Mirni cetnici, mirni.
Ovo je pravi kriminal !

16. 04. 2019 - 02:56

Htjeli su doci do vlasti na nasilan nacin. Htjeli su prisiliti vlast na ostavke i zabraniti kandidovanje danasnjih politicara, tj prodrzavna strana ne bi imala nikakvu sansu na pobjedu jer bi oni sve kontrolisali. U isto vrijeme su najavili promjenu spoljne politike i drzavno-pravnog statusa zemlje, clanstva u NATO . Drugim rijecima, posto bi antidrzavna strana na nasilan nacin dosla do vlasti ovo bi se sigurno desilo. Dakle izgubili bi sve sto smo do sada izgradili i to bi jedino bilo sigurno.
Od Dulja do huliganstva

16. 04. 2019 - 03:14

Najprije bijase Dulje, a sa Duljom gradjani, koji "nisu imali nikakve veze sa opozicijom" nego se okupili "spontano".U prvi plan Albanac i Bosnjak ,Kako Vijesti rekose "doveli opoziciju pred svrsen cin"!? Zahtjevi maksimalni i ponizavajuci za vise od pola CG.Potom ugovor sa opozicijom, koji "na iznenadjenje" opozicija prihvati. "DF izostavljen". Potom se pojavi DF kao glavni donator organizator prevoza,pa veza sa SPC i na kraju se sve stopi u jedan isti vec vidjen antidrzavni konglomerat
Novi komentar