Reagovali iz tabora crveno-bijelih

KK Crvena zvezda: Promašena tema i opasne teze gospodina Repeše

KK Crvena zvezda neprijatno je iznenađena izlaganjem trenera Budućnosti Jasmina Repeše na konferenciji za medije nakon druge utakmice finala plej ofa ABA lige, saopšteno je iz beogradskog kluba.
Objavljeno: 15. 04. 2019 - 16:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

KK Crvena zvezda mts neprijatno je iznenađen izlaganjem trenera KK Budućnost VOLI Jasmina Repeše, koji je svoju konferenciju za medije nakon druge utakmice plej ofa ABA lige jtd u Beogradu, iskoristio da dešavanja u hali „Aleksandar Nikolić" okarakteriše kao pokušaj „linča, i ponašanje za psihijatriju", saopštili si iz Zvezde.

Oni napominju da KK Crvena zvezda mts ima dugu i ponosnu istoriju u kojoj je klub organizovao zahtjevne i važne utakmice, među kojima je i više desetina u doigravanjima, Evrolige, Evrokupa, ABA ili srpske lige...

- Svoje izlaganje gospodin Repeša prebacio je sa poraza svog tima, na ovim prostorima, uvijek popularan „teren" politike i odnosa među narodima na prostorima bivše Jugoslavije, i time grubo zamijenio teze u svom izlaganju. Svako može da pogriješi, pa i gospodin Repeša, ali za vrlo informisanog i umjerenog čovjeka kakvog ga je znala (do nedjelje) košarkaška publika u Srbiji i Beogradu, prosto nam je nevjerovatno da se nije informisao oko „izvjesnih događaja" koji su obilježili prošlogodišnju završnicu plej-ofa istog ovog takmičenja - kazali su iz Zvezde i dodali:

- Zaista nam je žao ako je gospodin Repeša pretrpio duševni i psihički bol u Beogradu, ali smatramo da je to proizvod nervoze izazvane obavezama koje je preuzeo od svojih nalogodavaca, koji ga plaćaju. Mi tu ne možemo da pomognemo, jer je u pitanju njegov privatni aranžman. Zarad istine, ako se gospodin Repeša nije informisao, ili znao, mi kao klub smo tu da ga podsjetimo što se dešavalo prošlog proljeća u Podgorici: Organizovani napad na igrače KK Crvena zvezda mts odmah po dolasku u hotel „Podgorica", bacanje petardi i topovskih udara na igrače prilikom predstavljanja igrača prije početka utakmice, fizički napad na svakoga u hali ko je imao neko obilježje Crvene zvezde, organizovana skandiranja „Ubij Cigana...Četnici..." bacanje svinjskih odrezaka na klupu Crvene zvezde sa namjerom da se ponizi tada igrač Crvene zvezde Alen Omić, rušenje zaštitne ograde iza klupe sa igračima Crvene zvezde, predsjednik kluba koji je u gledalištu stojeći pratio utakmicu van svih, bilo kakvih protokola koji postoje o organizaciji jedne utakmice i bio zasut najgrubljim uvredama, kao i članovi njegove porodice...ima toga još što gospodin Repeša "ne zna", ali bi nam trebalo mnogo prostora i vremena da prebrojimo sve „propuste" u prošlogodišnjem finalu plej-ofa, od dolaska delegacije KK Crvena zvezda mts u Podgoricu. Nije zaboravljeno, ali neko pokušava da predstavi kao da se to nije dogodilo?

Iz kluba podsjećaju da se KK Crvena zvezda mts nikada nije slagala, niti podržavala bilo kakvo nasilje na sportskim borilištima, i uvijek će apelovati da sport ostane sport.

- I zaista ne znam o kakvoj atmosferi linča je govorio trener KK Budućnost VOLI? Međutim, kao klub za koji navijaju milioni ljudi, nećemo dozvoliti ni da neko „zaboravlja" pojedina dešavanja u prošlosezonskog finala, a posebno da mijenja teze i „priprema teren" za identičnu atmosferu u Podgorici, kao ona koja je viđena prošle godine na istom mjestu. Mi nijesmo zaboravili što se dešavalo u Podgorici u aprilu 2018.godine, a očigledno da nijesu ni mnogobrojni navijači Crvene zvezde i srpska javnost. Koliko su bili „ugroženi" u Beogradu, govori i podatak, da su pojedinci iz delegacije KK Budućnost VOLI, verbalno i fizički nasrnuli na ljude za zapisničkim stolom, pomoćne sudije, nezadovoljni pojedinim skandiranjima sa tribina (na koje je zvanični spiker svaki put pravovremeno reagovao) o čemu postoji i zapisnik delegata utakmice, koji je to sve video i unio u svoj zapisnik. Gospodin Repeša bi trebalo da zna, da kao što ne postoji kolektivna odgovornost navijača Crvene zvezde za atmosferu u hali, tako ne postoji ni kolektivna amnezija kod istih, koji su vidjeli i pamte, što su na prvom mjestu kao ljudi, doživjeli mnogi u delegaciji KK Crvena zvezda mts tokom prošlogodišnjeg boravka u Podgorici - kazali su između ostalog iz beogradskog kluba.

Komentari: 5

Psihijatrija

15. 04. 2019 - 17:23

Ovo su sve psihijatrijski slučajevi, da ne spominjemo šovinizam, mržnju, cetnistvo i slicno.
GOST

15. 04. 2019 - 18:10

OVO JE VADJENJE PRED PDGORICU LAZE REPESA LAZE SOFRANAC LAZE BOKAN ISPADOSE SVI LAZOVI IZGLEDA SAMO COVIC GOVORI ISTINU JER SE NZA KO JE OVO U IME ZVIJEZDE NAPISAO A I VJEROVATNO NIJE COVA CUO PUBLIKU STO SU SKANDRIALI. tREBA PITATI MAY JELI OVO RASIZAM ALI U PRAVOM SMISLU
???

15. 04. 2019 - 20:54

Ovo je nepromišljeno! Oni ne negiraju da se sve ovo desilo,jer da nije tako,cemu prica sto je bilo prosle godine u Pg. Sad mi treba da budemo dzentlemeni ??? Neka izvoli ko oce!
xy

16. 04. 2019 - 12:34

Strašno je šta srpski nacionalizam radi regionu.
Vesela Srbadija

17. 04. 2019 - 01:20

Petar II Petrović Njegoš o „veseloj Srbadiji“ i „Nemanjama“ (1843) „Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa. Ta vi svi tamo fastate jednoga njega junaštvom; a kad vi Bog njega uze između vas, a vi sve sunovrat u turski jaram opet! No kršina i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte; oni svi biše i preminuše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda, u svojoj volji i slobodi; a to ti je u slavi“.
Novi komentar