Futsal

Testirani igrači KMF "Nikšić"

Saradnici u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su antropometrijsko testiranje prvotimaca crnogorske futsal lige, igrače Kluba malog fudbala (KMF) „Nikšić", nakon  prvotimskih klubova u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj.
Objavljeno: 15. 04. 2019 - 17:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

KMF „Nikšić“ je jedan od najboljih klubova koji se takmiče u prvoj crnogorskoj futsal ligi, a u više navrata borio se za naslov šampiona države.

Ovo je drugi klub malog fudbala u Crnoj Gori čiji su igrači testirani i čiji podaci će biti korišćeni u naučne svrhe.

Prošle sedmice su to bili igrači KMF "Studentski dom".

kmf1

Rezultati testiranja poslužiće i stručnom štabu Kluba na čelu sa Veljkom Tadićem u daljem trenažnom procesu.

Saradnici u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore koji su obavili testiranje su  Jovan Gardašević i Ivan Vasiljević.

Komentari: 1

Ljudi???

15. 04. 2019 - 18:11

Je li realno da ljudi ovo rade i zovu naukom? Kao prvo, nije teztiranje nego mjerenje.Antropometrija podrazumijeva mjerenje a ne testiranje. Kako se to testira tezina ispitanika? Tezina odnosno tjelesna masa ispitanika je tolika kolika je i ona se mjeri a ne testira, isto je i za ostale antropometrijske mjere. Sa druge strane, sta se postize time ako utvrdimo antropometriju ispitanika razlicitih sportskih disciplina??? Kosarkasi ce biti najvisociji, vaterpolisti ce imati najvise potkoznog masnog tkiva, fudbaleri ce biti nizi od kosarkasa, odbojkaai visi od rukometasa i sta dalje??? Cemu to moze da sluzi i kako to moze da da doprinos u razvoju nauke u razvoju sporta u Crnoj Gori??? Malo je reci da je smijesno.
Novi komentar