Glavni odbor Demokrata

Afera Koverat otvorila brojne procese

Afera Koverat je otvorila brojne procese, među kojima se ističe buđenje građanske Crne Gore, kao i jedinstveno i sinhronizovano djelovanje opozicije, ocinjenio je Glavni odbor (GO) Demokrata.
Objavljeno: 15. 04. 2019 - 18:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sjednica GO održana je na Žabljaku, u susret predstojećem Drugom kongresu Demokrata na kojem će biti izabrani organi partije u novom sazivu.

Kako je saopšteno iz te partije, na sjednici je razmatrana aktuelna politička situacija, sa posebnim osvrtom na aktivnosti Demokrata.

„Konstatovano je da je afera Koverat u prethodna četiri mjeseca otvorila brojne procese, među kojima se ističe buđenje nezadovoljne, većinske, građanske Crne Gore, kao i jedinstveno i sinhronizovano djelovanje opozicije, koja nije dozvolila da fokus pažnje pređe sa režima i Demokratske partije socijalista na opoziciju“, kaže se u saopštenju. 

Na sjednici je istaknuto je da je Plan vaninstitucionalnog djelovanja Demokrata, Demosa i Crnogorske bila pravovremena i efikasna reakcija, kojom je izražen demokratski, građanski bunt u odnosu na postojeću političku i institucijalnu krizu u državi, koju je afera Koverat dodatno produbila.

Nakon razmatranja aktuelne političke situacije, GO je konstatovao da je u svim opštinskim i inicijativnim odborima Demokrata sproveden unutarpartijski postupak u kojem su funkcioneri i članovi u predložili onoliko kandidata koliko se i bira na Drugom kongresu.

Navodi se da je na sjednici jednoglasno utvrđena lista od 122 kandidata za članove novog saziva GO, o kojima će se Kongres, kao najviši organ stranke, izjasniti 25. maja.
 

Komentari: 5

Stefo12

15. 04. 2019 - 22:23

Kad ste tako jedinstveni zasto vam front smijeni gradonacelnika u budvu i postavi svoga s kojim ne pricate i kod koga ne dolazite opstinski i odbor i zasto vam sdp sad smjenjuje jokica ? Bas jedinstveno ova opozicija djeluje,foleri jedni
goran1978

16. 04. 2019 - 00:47

Afera koverat nije otvorila brojne procese kao sto vi pricate nego je pokazala moc drzave da niko nije iznad zakona.
moc drzave

16. 04. 2019 - 08:20

Pritisnuti dokazima i osudom javnosti pozvali su Miga na kahvu i pustli ga na sporedni izlaz .
Kosta

16. 04. 2019 - 00:48

Vama na kongresu ce biti 122 ljudi samo? Toliko DPS dodje iz 2 grada samo, ali ovo je dokaz da vi nemate partijsku infrastrukturu niti nista
oliver14

16. 04. 2019 - 00:52

Umijete li vi ista drugo reci a da ne spominjete DPS vise? Ne moze da se politika zasniva samo na prozivkama DPS-a, nego mora da se radi konkretno nesto sto je od koristi za drzavu i gradjane, a vi ne znate to tj. nema ko da vas na to upiti, a i dje pored Becica plagijatora, zato vam se i gradovi Kotor, Budva i HN raspadaju jer ne umijete da vodite gradove.
Novi komentar