Svijet uz Pariz: Stižu poruke podrške

Nakon što je jedan od simbola Pariza Notre Dame gotovo nestao u plamenu, poruke podrške Francuskoj počele su da stižu sa svih strana.
Objavljeno: 16. 04. 2019 - 09:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Među prvima se obratio američki predsjednik Donald Tramp, koji je rekao da je jezivo gledati veliki požar u katedrali Notr Dam, a slične komentare na Tviteru su objavili i drugi državnici.

Portparol njemačke kancelarke poručio da su u mislima sa francuskim prijateljima.

Požar koji je opustošio katedralu Notr Dam u Parizu izazvao je šok i tugu Svete stolice, izjavio je sinoć portparol Vatikana Alesandro Djizoti.

"Strašna vijest o požaru koji je opustošio katedralu Notr Dam, simbol hrišćanstva u Francuskoj i svijetu, primljena je u Svetoj stolici sa šokom i tugom", naveo je Djizoti, prenosi Rojters.

"Izražavamo našu bliskost sa francuskim katolicima i građanima Pariza i upućujemo molitve za vatrogasce i sve koji čine sve moguće u suočavanju sa ovom dramatičnom situacijom", rekao je on.

Čelnici japanske vlade su poručili da ukoliko bude bilo potrebe za bilo kojom vrstom pomoći Francuskoj, da mogu da računaju na njih.

Komentari: 1

Šahbaz

17. 04. 2019 - 21:52

Srbima je žao i sigurno će pomoći u obnovi Bogorodične crkve i djelimično se iskupiti za iskazani oportunizam kada su francuski vojnici 1992.godine kopali rovove na Igmanu a jedino su im pomogli domicilni muslimani, gostujuće Sandžaklije i zarobljeni Srbi.
Novi komentar