Francuska

Poznati riješeni da obnove Notr Dam, već najavljeno 300 miliona eura donacija

Najbogatiji Evropljanin Bernar Arno koji će donirati 200 miliona eura, ali i suprug glumice Salme Hajek, francuski milijarder Fransoa Anri Pino, koji će uplatiti 100 miliona, žele da obnove simbol Pariza što prije.
Objavljeno: 16. 04. 2019 - 13:29 Promjenite veličinu teksta: A A A
Poznati rijeseni da obnove Notr Dam, vec najavljeno 300 miliona eura donacija
Foto: Chesnot/Getty Images

Nedugo nakon poziva francuskog predsjednika Emanuela Makrona da se prikupe sredstva za obnovu u jučerašnjem požaru oštećene katedrale, stigle su vijesti o namjeri poznatih i imućnih da doniraju novac.

„Porodica Arno i 'LVMH grupa' željeli bi da pokažu solidarnost u ovom trenutku nacionalne tragedije i pridružuju se obnovi izuzetne katedrale koja je simbol Francuske, njenog nasljeđa i francuskog jedinstva“, navodi se u saopštenju porodice Arno.

1604bernararno

Sličnu odluku ubrzo su donijeli u imućnoj porodici Pino.

„Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona eura i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama“, rekao je Pino.

Fransoa Anri Pino je čelni čovjek kompanije „Kering“, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su „Guči“ i „Sen Loran“ i predsjednik kompanije koja posjeduje poznatu aukcijsku kuću „Kristis“.

1604salmahajekanripino

Njegova supruga, čuvena meksička glumica Salma Hajek, na Instagramu je navela da je kao i mnogi drugi duboko šokirana i tužna što može da vidi kao se ljepota Notr Dama pretvara u dim.

Poslije devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspjeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjovjekovnoj katedrali Parizu.

Komentari: 1

Vise

16. 04. 2019 - 17:05

$600 miliona do sad. Ali donacije iz svijeta takoreci nisu ni pocele
Novi komentar