Repeša poručio

Mogu da istrpim šamar ali pljuvanje ne, ko nije spreman nek ostane kući!

Bio sam siguran da ćemo dobiti jednu utakmicu u Beogradu, na osnovu tehničko-taktičkih priprema koje smo napravili. Utakmice smo otvarali solidno, ali mali pad koncentracije bio je dovoljan da protivnik u onakvoj atmosferi uđe u seriju i dobije samopouzdanje. Mi smo stali, ovoj ekipi fali da igra 40 minuta. Ali, tako je kako je, kazao je na današnjem presu prvi strateg tima iz Njegoševog parka, Jasmin Repeša.
Objavljeno: 16. 04. 2019 - 14:20 Promjenite veličinu teksta: A A A
Mogu da istrpim samar ali pljuvanje ne, ko nije spreman nek ostane kuci!
Foto: Portal Analitika

Budućnost sjutra pred svojim navijačima igra sa Zvezdom treći meč finalne serije ABA lige i nema prava na grešku. Repeša napominje da su mu potrebne osobe, a ne igrači, koji su spremni da prihvate takvu situaciju.

- Rekao sam odmah na večeri da su mi sada potrebne osobe, a ne igrači, koji su spremni da prihvate takvu situaciju. Ko nije spreman, neka ostane kući. Niko se neće naljutiti, ali trenutak je takav - rekao je Repeša.

Trener "plavih" je pozvao navijače da podrže ekipu i ispoštuju protivnika na sportski, korektan način.

1604repesagordic

- Nama podrška, ali da ispoštuju protivnika, da oni ne dožive ono što smo mi. To ih molim, to je prava podgorička, crnogorska publika. Podrška navijača je potrebna i biće lakše igračima, ali nije dovoljna - treba biti pametan, agresivan, disciplinovan, povezan - poručio je Repeša.

Trener Budućnost Volija je govorio o atmosferi u Beogradu.

- Ja sam samo rekao ono što sam vidio, doživio i čuo. Nijesam očekivao, ali nijesam doživio traume. Ipak, sam ja dijete sa asfalta. Takav sam čovjek - mogu da primim šamar, ali pljuvanje je najkukavičkiji čin. Namjere mi nijesu bile loše. Takođe, ne priznajem kazne za nasljeđe - rekao je Repeša i dodao:

- Bio sam siguran da ćemo dobiti jednu utakmicu u Beogradu, na osnovu tehničko-taktičkih priprema koje smo napravili. Utakmice smo otvarali solidno, ali mali pad koncentracije bio je dovoljan da protivnik u onakvoj atmosferi uđe u seriju i dobije samopouzdanje. Mi smo stali, ovoj ekipi fali da igra 40 minuta. Ali, tako je kako je.

Hrvatski strateg je napomenuo da koncentracija mora da bude na visokom nivou.

- Koncentracija mora da bude na ovom nivou, svaki profesionalac mora da bude koncentrisan, to je minimum koji mora da ima. Ne mogu se praviti neke greške kakve smo pravili. Ako je neko pogodio preko ruke, to je u redu, ako se promaši otvorena trojka i to je u redu, ali ako se promašuju bacanja u seriji onda je to znak da nešto sa mentalnom pripremom nije u redu - naglasio je on.

1604repesa1

Repeša je istakao da sjutra mora biti reakcije zbog poštovanja prema navijačima, kao i prema svom imidžu i ponosu.

- Mora da bude reakcija zbog poštovanja prema navijačima, prema poslodavcima, jer malo je sredina u Evropi, koje redovno isplaćuju i izvršavaju svoje obaveze. Ali, prije svega je potrebna reakcija prema svom imidžu i ponosu. Ko nema reakciju u ovom momentu, taj nema ponosa i ne može igrati nigdje na svijetu. Znamo gdje su greške, sve se mogu otkloniti. Uvjeren sam da će se sjutra gledati drugačija utakmica. Najvažnije je vratiti samopouzdanje, koje je poljuljano, ali uz domaćinsku atmosferu možemo da se vratimo - poentirao je Repeša.

Komentari: 7

Naravno

16. 04. 2019 - 14:42

Tako je gospodine Repesha, pokazi zadnjim vandalima Evrope ljudsko drzanje
Torsades

16. 04. 2019 - 14:59

Gospodski odgovor !
Resetiranje Čovića i Zvezde

16. 04. 2019 - 15:26

Slažem se, uspije li Budućnost da vrati samopouzdanje sve je moguće. Nije moguće u 3 dana zaboraviti igrati košarku, treba razbit tu psihološku barijeru. Opustiti ruku, šutirati bez straha otvorene šuteve, flaster na Baronu i Grku, "potući" se na terenu ako treba, uključiti cijeli roster
GRAĐANSKI

16. 04. 2019 - 15:40

Tako je gospodine Repeša! Svakoja Vama čast, ali - Srbalji ostaju to što su vazda bili.
ko nije spreman nek ostane kuć

16. 04. 2019 - 17:58

da ste se te parole držali nebiste ga kretali u BG.
roster za toster

16. 04. 2019 - 18:02

ako treba i potući se na terenu. Obrati pažnju, bez znaka navoda. Tako treba, ako bude trebalo.
Ljubitelj tutusa

17. 04. 2019 - 00:15

Nema razloga da se prekine ova treca i cetvrta utakmica. Kad ABA nije nasla za shodno da prekine utakmice u Srbiji, onda se i ove u Moraci trebaju igrati do kraja.
Novi komentar