Marković sa predsjednikom EBRD-a: Crna Gora prednjači u odnosu na zemlje regiona

Crna Gora je postigla odlične rezultate u ekonomskoj politici, ima dobru razvojnu perspektivu i brojne mogućnosti za napredak i ulaganja, u čemu će imati podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija.
Objavljeno: 16. 04. 2019 - 18:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Sve pohvale za članstvo u NATO i napredak koji činite u EU integracijama. Naš posao je da pomognemo, da investiramo u region, da ga zbližimo. Crna Gora prednjači u odnosu na druge zemlje“, kazao je Čakrabarti koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. 

 On je čestitao premijeru Markoviću na rezultatima u ekonomskoj politici – ostvarenom rastu, povećanju prihoda, a istakao je da i strana finansijska tržišta pozitivno gledaju na razvoj događaja u Crnoj Gori, što se pokazalo prilikom emitovanja euroobveznica prošle godine.

 Čakrabarti je kazao da EBRD najviše ulaže u Crnu Goru po glavi stanovnika u odnosu na sve ostale države u kojima djeluje.

 „I imamo dobar razlog za to – ovdje imamo dobre uslove za investicije“, kazao je Čakrabarti i dodao da u Crnoj Gori postoje fantastične prilike za nova ulaganja te da imamo podršku EBRD-a.

 Premijer Marković je kazao da je Vlada fokusirana na ekonomiju, kreiranje novih radnih mjesta i obezbjeđivanje boljeg životnog standarda. On je ukazao na značaj dosadašnje podrške EBRD-a kako državnim institucijama i preduzećima tako i privatnom sektoru. Na sastanku je razgovarano o daljem jačanju saradnje u oblasti turizma, energetike i infrastrukture, bez čijeg unapređenja nema dinamičnog razvoja.

 Sagovornici su se saglasili da je važno nastaviti sa strukturnim reformama, smanjenjem sive ekonomije, jačanjem konkurentnosti i poslovnog ambijenta.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar