Bogdanović uputio pismo francuskom kolegi: Cijeli svijet posebnu zahvalnost duguje požrtvovanim vatrogascima

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je danas pismo francuskom kolegi Franku Risteru, povodom požara u katedrali Notre Dame. 


Objavljeno: 16. 04. 2019 - 20:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je naveo u pismu da cijeli svijet posebnu zahvalnost duguje požrtvovanim vatrogascima, koji su uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju i spasu remek djelo francuske gotske arhitekture od potpunog uništenja. 

Prema riječima Bogdanovića, vođeni njihovim primjerom, Evropa i svijet imaju posebnu obavezu da očuvaju solidarnost i ujedine snage kako bi zajedno sačuvali dragocjenu kulturnu baštinu za sve buduće generacije. 

"U ovim teškim trenucima, kada svi duboko žalimo zbog štete nastale na jednom od simbola Pariza, katedrali Notre Dame, koja predstavlja ne samo nasljeđe francuskog naroda, već i dragocjenost čitavog čovječanstva, dozvolite da izrazim najiskrenije saosjećanje sa stanovnicima Pariza i svim Francuzima", navodi se u pismu. 

Komentari: 3

Janica Matova Beograd

17. 04. 2019 - 08:05

Tačno je da svijet tuguje za crkvom koja je spomenik svjetske kulturne baštine i lijepo je da se i Crna Gora oglasila.Dali ste vi ministre ikada digli glas za uništenje 650 crkava i manastira crnogorskog naroda od strane SPC ODNOSNO ZA NJIHOVU DEVASTACIJU ne nažalost!Zato je ova reakcija od vas izaziva mučninu jer pitanje je koliko je iskrena .
Saučešće

17. 04. 2019 - 10:18

"...dozvolite da izrazim najiskrenije saosjećanje sa stanovnicima Pariza i svim Francuzima", navodi se u pismu." Malo liči na izjavljivanje saučešća! Oće li poslat pismo i za treće jutro i četrdesnicu. On samo piše pisma, izjavljuje saučešća i potpisuje sporazume od kojih se niti jedan ne realizuje.
Ministar za pokajanja

20. 04. 2019 - 17:58

U kulturu se mnogo ne razumije, ali mu dobro idu izjave saučešća.
Novi komentar