Zbog privremenih objekata

Demokrate i Crnogorska prijete Careviću otkazom

Budvanske Demokrate i Crnogorska će izaći iz vladajuće koalicije sa Demokratskim frontom u Budvi, ukoliko predsjednik Opštine Marko Bato Carević da saglasnost na izmijenjeni Plan privremenih objekata koji je pripremilo Ministarstvo turizma i uređenja prostora, saznaju Dnevne novine.
Objavljeno: 17. 04. 2019 - 07:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Plan Ministarstva na čijem je čelu Pavle Radulović, koji je upućen Opštini Budva, predviđa da šest diskoteka na budvanskom šetalištu, i još 14 ugostiteljskih objekata lokala brze hrane i trgovačkih radnji šetališta ispod Pošte, koji su u zoni Morskog dobra ostaju i ovoga ljeta.

To znači otvorene diskoteke Trokadero, Paris, Ambinete, Rafaelo, Maltez i Miami, ostaju da rade i ove godine, dok će objekti koji su u nadležnosti budvanske opštine biti uklonjeni.

Ministarstvo očekuje da Opština Budva odgovori do 22. aprila. Taj rok je, sva je prilika, i datum koji će određivati sudbinu budvanske koalicije.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Carevićevi koalicioni partneri Demokrate i Crnogorska su decidno protiv ovog plana i traže od Carevića da ga odbije.

Javno preduzeće Morsko dobro zatražilo prije Nove godine mišljenje od Opštine da li je saglasna da na šetalištu kojim lokalna uprava ne gazduje, ipak ostanu diskoteke.

To je odbio tadašnji predsjednik Opštine Dragan Krapović, ali i lider Demokratskog fronta Marko Bato Carević. Uslijedili su protesti ugostitelja i vlasnika lokala brze hrane i trgovačkih radnji koji su tražili da, zbog nemogućnosti da se ta lokacija uredi jer je sezona uveliko počela, dozvoli da rade još ovo ljeto, te da su spremni da ispoštuju sve uslove koje od njih budu tražili.

Ministar Pavle Radulović, međutim, ima argumente za ostanak ovih objekata. On je rekao da je jedan od uslova da se privremeni objekti povuku nekoliko metara od šetališta.

“Diskoteke moraju ugraditi limitatore zvuka i limitirati ih na 65 decibela, i svi moraju dostaviti garancije banke, odnosno keš depozite da će sami ukloniti svoje objekte od 1. oktobra, zaključno sa 31. oktobrom i takav plan će biti poslat na mišljenje, kao što je to bio slučaj i sa planom za Žabljak. Ukoliko se Opština složi s tim da ostanu, oni će ostati na tom mjestu. Ne samo Opština, nego i Uprava za zaštitu kulturnih dobara. Ukoliko se ne složi, oni će biti uklonjeni i to je to”, kazao je Radulović.

Saglasnost da ostanu diskoteke na šetalištu dali su i hotelijeri hotela Budva, te vlasnici budućeg hotela Falkons koji se gradi preko puta diskoteka.

I pored jasnog stava ministra Radulovića, da je sve u rukama budvanske opštine, u ovom gradu kolaju priče da može doći do raskida koalicije i da Demokrate Dragana Krapovića i Crnogorska Vladimira Pavićevića sumnjaju u iskrenost Demokratskog fronta.

Pojedini funkcioneri Demokrata i Crnogorske, koji nijesu htjeli da im pominju ime, jer, kako su rekli ne žele da vrše pritisak na predsjednika Opštine, juče su potvrdili Dnevnim novinama da će ove partije sigurno izaći iz koalicije ako Carević pristane na plan Ministarstva.

Odgovor na pitanje da li će Opština dati pozitivno ili negativno mišljenje o Planu Ministarstva novinar Dnevnih novina juče nije mogao da dobije jer Marko Bato Carević nije odgovarao na njihove pozive.
 

Komentari: 12

Goga

17. 04. 2019 - 08:18

jbg. nikako da se domognu para, oko njih velike pare a oni drze govore, vide Carevic prica i radi sa milionima, e sad bi i oni nekako da se ugrade ,misle da im pripada. Jos da postanu vlast na drzavnom nivou!?!
@

17. 04. 2019 - 13:33

SETALISTE KAO VASAR U SURDULICI CRKVA DJE NIKAD NIKO NIJE POMISLIO DA JE RADI NA VRH PLANINE RUMIJE KRSTIONA NA OSTRVU CVIJECA A MNOGO JE SRBI MNOGO.MORAMO POCETI DA POSTUJEMO ZAKON AKO NECETE DRZAVU.
realno

17. 04. 2019 - 09:33

Carevic je citav zivot privatnik i zna kako funkcioniše privatni sektor.Vjerovatno iz kolegijalnih razloga i vizijom da taj vid biznisa donosi korist i gradu i drzavi pa i opstanak stotinak i vise radnih mjesta.
IZDAJNICI CRNE GORE

17. 04. 2019 - 09:54

DEMOKRATE,LAZNA CRNOGORSKA,DF i drugi prospski privjesci od partija su izdajnici CRNE GORE. ZATO CRNOGORCI I CRNOGORKE NIKAD VISE GLAS OVIM IZDAJNICKIM PARRIJAMA. BUDVU MORAMO VRATITI CRNOJ GORI!
Dragan

17. 04. 2019 - 11:12

Prijetite vi njemu otkazom zbog vasih koleginica koje ne mogu da mu odole....
-

17. 04. 2019 - 14:47

A vidim da ni ti nisi ostao hladan prema njemu ?
KnjazMilos

17. 04. 2019 - 11:13

Kako su promisljeno ovo uradili Becic i Pavicevic...... cekali su ovaj prijedlog ministarstva pa da njih dvojica preuzmu lokale.....
cikotic

17. 04. 2019 - 11:14

Krapovicu je djecacki san da uzme jedan od tih objekata. Namjerno su oni oduzili rusenje s namjerom da to padne u njihove ruke, a ne u ruke vlasnika. Ko ne zna Krapovica skupo bi ga platio.
Stefo12

17. 04. 2019 - 11:52

Propade vam plan da preuzmete lokale a demokrate ? Kako cete sad opravdat one pare sto ste dobili za izbornu kampanju?
Liberal

17. 04. 2019 - 11:53

Kako ih samo boli sto je carevic uspjesan preduzetnik a oni niko i nista,sta je ,mislite da bi svako da profitira iz gradonacelnicke fotelje kao vasi krapovic i jokic ?
Bar_pamti

17. 04. 2019 - 11:54

Je li tacno da je pola crnogorske napustilo partiju posle krapovicevih bilborda koji slave 1918tu ? Rece mi jedan momak da je purko iz crnogorske to blagosiljao u zamjenu za nekakvu zicaru u rodnom selu... Bato je posten covjek koji se ne bavi takvim kombinacijama ma koliki srbin bio
Komita

17. 04. 2019 - 11:55

A dje nam je krapovic sad ? Je li posao kod jokica u kotor da ga poduci kako da se digne kad ga izvrnu iz fotelje ?
Novi komentar