U četvrtak u Multimedijalnoj sali KIC-a

Promocija knjige „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore (Krsto za sva vremena)“

Nova knjiga „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore (Krsto za sva vremena)“ autora Milivoja Popovića biće predstavljena u četvrtak, 18. aprila u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u  20 sati. 
Objavljeno: 17. 04. 2019 - 10:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na promociji će, pored autora, govoriti i istoričari Momčilo Momo Jovanović, Peđa Vušurović i Ivan Milošević.

Riječ je o Popovićevoj četvrtoj knjizi, a objavljena je u izdanju Crnogorskog  kulturnog Foruma sa Cetinja. 

Milivoje Đurov Popović rođen je 1944. u Jami Vojvodinoj, selo Lipa, opština Cetinje. Završio je Pedagošku akademiju u Nikšiću, a kasnije i Višu socijalnu školu u Sarajevu.  Novinarstvom se počeo baviti od sedmog razreda Osnovne škole, sarađujući sa „Pionirom“ kada dobija i prvo priznanje. Kasnije je sarađivao sa mnogim novinarskim glasilima. Piše prozu, savremenu poeziju, anegdote, reportaže... Do sada je objavio knjige: „Čojstvo koje se pamti - Krsto Zrnov Popović“, „Bijeli teror u Crnoj Gori 1919 - 1929“, „Posljednji vitez crnogorski Krsto Zrnov Popović“, koje su naišle na pozitivne reakcije čitalaca. 

 

Komentari: 6

Mирослав Ђукић

17. 04. 2019 - 12:54

То, Крсто - Србине!
Тотo

17. 04. 2019 - 13:18

Колика је била плата Крсту код Талијана?
Rašo

17. 04. 2019 - 18:42

Toto, ne znam kolika je Krstu bila plata kod Talijana, ali znam da je Krsto kod Talijana bio i sa njima sarađivao, da bi koliko toliko u tim nesrećn vremenima pomagao i branio Crnogorski narod. Što ne pitaš koliko je Krsto spasio crnogorskih komunista i partizana iz Talijanskih zatvora. Krsto nije sarađivao sa Talijanima , da bi špijao i ubijao svoje sunarodnike već da bi spašavao svoj narod. Vjerovatno su Toto tvoji sarađivali sa Srbskim okupatorskim snagama koji su po Crnoj Gori zvjerski mučili i ubijali crnogorske rodoljube. To je mnogo veći zločin Toto.
Dukljanin

17. 04. 2019 - 18:12

Svaka čast Milivoje! Dje može ta knjiga da se kupi??
Danica Popovic

18. 04. 2019 - 15:46

Andrija Radunovicu Procitala tvoj komentar o Krstu Zrnovu Popovic. Sram te bilo. Je li moguće da svoje bratstvo Brukas. Zna se ko je Krsto. Ti da njegova djela pokusa brukati. Krsto je spasitelj svoga naroda i Crne gore, kome je do kraja života ostao vjeran najposle i glavu dao. A sto je saradjivao sa okupatorom morao je radi takvih kao sto si ti i ostali neprijatelji domaci i strani. Zrno Krsto Radovan i Nikola sve je soko od sokola a ti si sinja kukavica i domaca izdajica. PONOSIM SE SVOJIM RODOM I VJERNI CRNOGORAC. Milivoje brate ponosno i uspješno naprijed. Veliki pozdrav Danica Vasova
Danica Popovic Roganovic

19. 04. 2019 - 16:29

Od roda sam Krsta Popovic. Moj djede je sa Krstom bio u prve ratove. Otac je pripadao Jugoslovenskom pokretu. Pod pritiskom okupatora morao je napustiti Boku. Kao izbeglice ziveli smo smo po tudjim kucama. Tako smo dospjeli i u Krstovu kucu. Kao djete zapamtila sam puno porodicnih prica od majke i Marije. Sjecam se dobro kada je Krsto poginuo, culi su se rafali iz pred noci. Majka je zakukala ubise naseg dobrotvora Crne gore. Marija je pricala da je Krstu kapa bila puna od metaka. Svaka kost polomljena... Mirno odmaraj...kao i tvoja vojska po planinama Svoj si ponos cojstvo vitestvo sačuvao. Crnoj gori vjeran ostao Danica Popovic Roganovic
Novi komentar