Saopšteno iz URA-e

Popović Moškov podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Kotora

Ljiljana Popović Moškov podnijela je ostavku na funkciju potpredsjednice Opštine Kotor, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA. 
Objavljeno: 17. 04. 2019 - 11:44 Promjenite veličinu teksta: A A A
Popovic Moskov podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Kotora
Foto: URA

"Zbog suštinskih i veoma značajnih razlika u viđenju načina na koji se organizuje i vodi vlast u lokalnoj samoupravi, a na što sam više puta ukazivala u posljednjih godinu, zbog ponašanja pojedinih koalicionih partnera koji se mjesecima unazad bave raznim vidovima ucjena i opstruiranjem redovnog održavanja skupštinskih zasjedanja, kao i zbog Vašeg neadekvatnog ponašanja u pojedinim situacijama, funkcionisanje lokalne uprave je blokirano, a naše funkcije potpuno obesmišljene, navela je u obraćanju Službi predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića.

Opština Kotor, kako dalje navodi, nema usvojen budžet za 2019. godinu, nema usvojen Program uređenja prostora ni u formi nacrta, svakodnevno gubi prihode zbog neusvojenih odluka i planova.

"Ušli smo u program privremenog finansiranja, a od 1. aprila opština ne može da servisira nijednu svoju obavezu,već smo primorani da čekamo uputstva Ministarstva finansija, što je ponižavajuće za sve nas.

Za ovakvo stanje u našoj opštini ne osjećam ni ličnu, ni odgovornost partije kojoj pripadam.

U okviru pozicije koju sam pokrivala, cijenim da sam posao obavljala savjesno, profesionalno i odgovorno uz puno poštovanje zakona i opštinskih propisa, o čemu svjedoče i ostvareni rezultati iz resora kojima sam rukovodila.

Međutim osjećam dio koalicione odgovornosti prema gradu i građanima, koji su nam svima zajedno ukazali povjerenje u oktobru 2016.

Ocjenjujem da za Kotor i Crnu Goru postoje samo dva puta – jedan je put bezakonja, neodgovorne ekonomske politike, korupcije, partijskih zapošljavanja, samovolje pojedinaca, političkih mešetarenja, i drugi mnogo teži, put odgovornosti, domaćinskog poslovanja, napornog rada, profesionalnog ponašanja, pristojnosti i vladavine prava. Za mene lično nema dileme da je drugi put jedini ispravan koji se na žalost ne ispunjava na odgovoran način. Sebe lično više ne vidim kao dio ovog, a posebno ne kao dio nekog novog neprincipijelnog i disfunkcionalnog tima koji bi se mogao očekivati nakon 24. aprila ove godine.

Ova ostavka je isključivo moj lični čin koji neće na bilo koji način uticati na poziciju URA-e u postojećoj koaliciji", navodi on.

Komentari: 9

Ibrica

17. 04. 2019 - 12:18

Ljiljo, drugarice stara: Počinut češ od politike! (Živim bez politike - cijelig života! Istina, životinjarim... Međutim, nisam pod stresom, pljuvanjem i sl.prooratnim pojavama). Pozdrav drugarima/drufaricama!
RAŠO

17. 04. 2019 - 12:48

Ovo je očigledan primjer da opozicija ovakva kakva je, i sa kadrom koji posjeduje ne može nikad doći na vlast, na državnom nivou. Neka se pokriju i ćute jer je ovo očit dokaz njihove nesposobnosti. Svako od njih vuče na svoju stranu. Ne daj bože da dođu na vlast na državnom nivou, ko zna što bi bilo sa ovom državom i narodom. Upravo zbog ovakvih događanja , narod neće da se odazove i izlazi na proteste, jer vidi jednu nesposobnu i neorganizovanu opoziciju, kojoj je dovoljno to što je opozicija, za drugo i nije.
Stefo12

17. 04. 2019 - 13:02

Bolje i biro rada nego sa jokicem poslovat
Liberal

17. 04. 2019 - 13:06

Sad si nasla da je podneses a kad je jokic zaposlio kumu i kuma,kad je prodao sluzbena auta u pola cijene i kupio 30 novih ,kad je pootpustao sve dpsovce iz opstine i grdne pare im dao u otpremninama i kad je na njihova mjesta pozaposljavao svoje drugove i partijske kolege ,kad je zaposlio za savjetnika covjeka koji zivi u budvi i kad je tom savjetniku šepelju dao trecinu miliona da plati dugove vaterpolo kluba koji vodi, DJE TAD BILA TVOJA OSTAVKA ?
LIBERO

18. 04. 2019 - 08:07

TAKO JE !!!
Snajperista

17. 04. 2019 - 13:46

Tvoj odluka je samo potvrda da je vasa koalicija vjestacka i da Jokic nije sposoban da vodi ni mjesnu zajednicu, a ne jedan grad.
Shetac

17. 04. 2019 - 13:47

Stvarno je sramota da opstina nema usvojen plan, da celnici opstine nemaju apsolutno nikakvu viziju i da samo jure svoje licne interese.
uros567

17. 04. 2019 - 13:48

Neophodni su izbori u Kotoru ako ova vlast nastavi ovom stranputicom da vodi opstinu sve ce propasti.
Savjet

17. 04. 2019 - 20:17

Gospodjo okanite se URA-e. Nastavite oponirati ali ne u tim strankama
Novi komentar