Rasprodato izvođenje

„Kinez“ sjutra u Dodestu

Predstava „Kinez“ (14+), koju je po nagrađenoj drami Maje Todorović režirala Anja Suša, biće igrana u petak 19. aprila,u 20 sati,u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.
Objavljeno: 18. 04. 2019 - 10:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Projekatje rađen u koprodukciji Gradskog pozorišta, Kotorskog festivala pozorišta za djecu, Kulturnog centra „Nikola Đurković“ i ASSITEJ centra Crna Gora.

Ovo izvođenje je rasporodato, pa će u predstavi ovog puta uživati učenici iz Đačkog parlamenta OŠ „Štampar Makarije“.

Komad dotiče mnoge neuralgične tačke naših (post)tranzicionih trauma čije su najveće žrtve upravo đeca.

Kroz naizgled jednostavnu priču o rađanju prijateljstva između dječaka i djevojčice i pronalaženju zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda, neprepoznavanja i neuvažavanja drugih i drugačijih, reflektuju se daleko složenije teme o savremenom društvu koje nije naklonjeno nježnosti, iskrenosti i koje, iznad svega, prezire slabost.

„Kinez“ je, takođe, priča o ljubavi, prijateljstvu, mašti i o čarobnjaku, Kinezu, koji može da vidi šareni svijet drugačijim očima. Ovo je pripovijest i o današnjem vremenu, ali i o śećanju na neko drugo doba koje nijesmo zaboravili i nikada nećemo.

Igraju: Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić, a značajno učešće ima i hor Muzičke šloke „Vasa Pavić“, sa dirigentom Sašom Barjaktarovićem.

Kostimografkinja predstave je Maja Mirković, scenograf Zoran Petrov, a kompozitor Igor Gostuški.

Ulaznice se mogu rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati.

Komentari: 0

Novi komentar