Izmišljena stvar

Gradonačelnik Bolonje tvrdi da ne postoji jelo špageti bolonjeze

Virginio Merola, gradonačelnik italijanskog grada Bolonje, kazao je kako popularno jelo špageti bolonjeze ne postoji i da namjerava da pokrene kampanju preko koje će ljudima objasniti šta je zapravo istina.
Objavljeno: 18. 04. 2019 - 13:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Merola je pokrenuo kampanju preko Twittera kako bi ljudima dokazao da ovo jelo ne postoji. Pozvao je ljude iz svih dijelova svijeta da mu šalju fotografije špageta bolonjeze.

Hiljade ljudi širom svijeta odgovorilo mu je fotografijama na kojima je ovo jelo napravljeno na nekoliko različitih načina. 

"Ovo jelo ne postoji, ono što jeste slično njemu jeste 'Ragu alla Bolognese' koje se sastoji od sličnih stvari", rekao je dodavši da se u to jelo nikada ne stavljaju obične špagete, već se koristi malo čvršća verzija koja može držati ragu.

Komentari: 2

gost

18. 04. 2019 - 16:05

Bas prije neki dan gledah emisiju na BBC - ne postoje spageti bolonjeze, vec taljatele bolonjeze (tagliatelle bolognese). Emisija je bila o tome kako nastaje pasta, a cio proces je sniman u cuvenoj fabrici Barili (Barilla)...
Realista

19. 04. 2019 - 00:44

Ako su nasi oametni neka ga zastite, kad vec nije italijansko neka bude crnogorsko jer odje ne postoji familija koja ne zna da napravi ovo jelo.
Novi komentar