Kompanija Infiniti board & paper

Turci u Kotoru grade 63 stana za turiste

Tivatska kompanija Infinity board & paper sa turskim kapitalom gradiće u kotorskom naselju Kavač tri stambena objekta sa stanovima za turiste. Ukupna bruto površina objekata je 2.046 kvadratnih metara, a imaće 63 stana.
Objavljeno: 19. 04. 2019 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A
Turci u Kotoru grade 63 stana za turiste
Ilustracija

V.d. glavnog državnog arhitekte Dušan Vuksanović dao je saglasnost na idejni projekat za ove stambene objekte.

Osnivači tivatske firme su Buse Ozant i Semih Adikutlu, koji je i izvršni direktor.

Projektant ovih objekata je kotorsko preduzeće Enforma, čiji je osnivač i direktor Nikola Novaković.

Arhitektonska cjelina će se sastojati od tri objekta, koji imaju suteren, prizemlje i dvije nadzemne etaže. Planirana je podzemna garaža na dva nivoa iznad koje se formira plato sa bazenom i slobodnim površinama. Navedeno je da će objekat A sadržati 23, objekat B 16, a objekat C 24 stambene jedinice.

Pristup objektima će biti omogućen sa glavne saobraćajnice kojom se dolazi do otvorenog parkinga i do ulaza u podzemnu garažu. U garaži će biti 40 parking mjesta, a 22 ispred zgrade.

Cjelina je oblikovno razuđena i sastoji se od tri objekta koja su usklađeni sa padom terena. Imeđu prvog nivoa garaže i suterena objekta A će postojati topla veza. Objektima B i C se pristupa zasebnim spoljnim stepeništima.

Sutereni objekata će biti obloženi kamenom, a fasadni zidovi su u kombinaciji kamena, drveta i bavalita u toplim nijansama.

Komentari: 0

Novi komentar