Crnogorac, Srbin, Albanac i Bugarin u nevjerovatnoj akciji

Ovako je klan „Amerika“ prodavao heroin

Heroin koji je iz Turske prokrijumčaren u Beograd, kada su uhapšena četvorica članova ozloglašene kriminalne grupe „Amerika“ sa Veselinom Raičevićem (57) na čelu, u prijestoničkom restoranu preuzeo je Aleksandar Stević (41), koji je drogu trebalo dalje da distribuira – piše Blic.
Objavljeno: 19. 04. 2019 - 07:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ovako je klan „Amerika“ prodavao heroin
Foto: RAS SRBIJA

- Sva četvorica uhapšenih su ćutala o tome gdje je droga trebalo da završi. Stević je nesumnjivo preuzeo dva kilograma heroina. A da li je ovdje trebalo da siječe heroin i preko svoje mreže distribuira na narko-tržištu Beograda ili da drogu prokrijumčari do neke od susjednih zemalja, još se utvrđuje – kazao je sagovornik Blica upoznat o istrazi.

Pored Raičevića i Stevića, u elitnom restoranu uhapšeni su visokopozicionirani član klana turski državljanin Imrli Alili (60), kao i kurir Ašim Jusufi, makedonski državljanin.

U istrazi je utvrđeno da je u krijumčarenju heroina klan „Amerika“ sarađivao s Albancima, kao i da je droga iz Turske, preko Bugarske, stigla u Srbiju. Interesantan je i put koji je heroin prošao od momenta kada ga je, kako je utvrđeno, na teritoriju Srbije prokrijumčarila Bugarka Marija Dimitrova Peltekova, i to u drvenim ukrasnim panelima. Čim je prešla bugarsko srpsku granicu, ona je drogu predala Jusufiju, koga je na mjesto sastanka dovezao taksista iz Niša.

Jusufi je prethodno u Srbiju ušao autobusom koji saobraća na relaciji Skoplje - Niš. Kada je preuzeo drogu, Jusufi se vratio u Niš, kupio autobusku kartu za Beograd i krenuo ka prijestonici Srbije. Po dolasku u Beograd, Jusufi je ponovo ušao u taksi i dovezao se do kafane gdje su ga čekali Raičević, Alili i Stević.

Po predaji paketa, Marija Dimitrova Peltekova vratila se u domovinu. Upravo bi ona mogla da otkrije od koga i gdje je heroin preuzela, a provjerom njenih dokumenata utvrdiće se koliko je redovno ulazila u Srbiju, kao i koliko se zadržavala. Samim tim, biće poznato koliko je jedan kurir često krijumčario heroin iz Bugarske u Srbiju.

Petoro dosadašnjih aktera krijumčarenja heroina imaju različite pasoše. Raičević je državljanin Crne Gore, Alili Turske, Stević Srbije, dok je Jusufi Albanac sa sjevera Makedonije, a jedina žena je bugarske nacionalnosti.

Komentari: 1

Prijateljski odnosi

19. 04. 2019 - 09:19

Mi Crnogorci možemo sa svim susjedima da imamo demokratske odnose! Nas ne interesuje nacionalizam i nebesa, samo dobra ekonomija i prijateljski odnosi!!
Novi komentar