Predsjednik Crne Gore o tužbi protiv dnevnog lista

Đukanović: “Vijesti” prenijele apsolutnu neistinu koju sam demantovao

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović saopštio je danas da u ovom trenutku ne razmišlja o tome da li će se kandidovati za predsjednika partije. Kazao je  da je tužio dnevni list „Vijesti” i odbjeglog biznismena Duška Kneževića jer je smatrao da mora da povede računa o zaštiti vlastitog dostojanstva.
Objavljeno: 19. 04. 2019 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Precizirao je da je tužio Vijesti jer su prenijele apsolutnu neistinu koju je prethodno demantovao.

“Nijesam usamljen u podnošenju tužbi. I Vijesti su aktivne u podnošenju tužbi protiv konkurencije na medijskoj sceni. Nikad nijesam rekao da sam za gašenje nekog medija, pa ni gašenje Vijesti ne bi riješilo probleme”, poručio je Đukanović, ističući da u svakom segmentu Crna Gora mora postati društvo koje će poštovati profesionalne standarde. 

“U jednom mjesecu je Vaša kuća objavljivala 16 tekstova dnevno protiv mene. Mislite li da je to profesionalno? To nije profesionalni standard”, rekao je Đukanović odgovarajući na pitanje novinarke Vijesti. 

Upitan za eventualnu kandidaturu za predsjednika DPS-a, Đukanović je ocijenio da u toj partiji nikad nijesu imali nekih nekontrolisanih inicijativa. 

“Uvijek sjednemo, analiziramo i sagledamo izazove. Nije bilo pomena ni razmišljanja o promjenama u organizaciji u vrhu partije. I sada, kao i ranije, ne razmišljam o tome da li ću se kandidovati za predsjednika partije. Jedino razmišljam da pogledamo šta je to izazov za budućnost”, kazao je Đukanović novinarima u vili Gorica, nakon što je uručio nagrade najuspješnijim privrednicima.

DPS će krajem godine održati kongres na kojem će se birati novo rukovodstvo partije.
 

Komentari: 6

Dosadili su

19. 04. 2019 - 14:14

Da oće CG više počinuti od ovakvih vijesti i prepucavanja 30 godina! Sve jedno te isto!
goran1978

19. 04. 2019 - 18:35

Vijesti su za dva mjecesa objavili preko 600 tesktova koji su imali negativnu konotaciju na ime i rad Predsjednika, dje je tu novinarska etika? Kakav je to nacin da se tako radi?? I normalno da ce biti tuzeni!
Kosta

19. 04. 2019 - 18:37

U ni jednu zemlju se ne desava da ovako jedan medij kao Vijesti izvrse medijski linc prema Predsjedniku kao sto je kod nas slucaj! Covjek mora da brani svoj obraz i kredibilietet koji ima!
Vitinka

19. 04. 2019 - 18:42

Pa svako bi ih tuzio, oni nemaju ono osnovno etiki novinara, kakav je to novinar koji objavljuje samo sta jedan prica tj. jednu stranu price a drugu stranu ne pita??? Zato su i obicna zuta stampa.
ines23

19. 04. 2019 - 18:44

Samo sve te tekstove koje su pisali protiv Djukanovica pretvorite u novac koji su dobili za pisanje od DiKeja, oni su zaradili brdo para ali brdo! Sve je to samo goli interes, cim im DiKej ne bude odgovarao pisat ce i protiv njega.
ZarkoGolubic

19. 04. 2019 - 23:55

Kampanja koju koncern 'Vijesti' vodi prema gospodinu Đukanovicu je najblaze reveno neprimjerena
Novi komentar