Nuhodžić: Crna Gora spremno dočekuje požarnu sezonu

Crna Gora spremno dočekuje požarnu sezonu, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na sastanku Tima za zaštitu i spašavanje.
Objavljeno: 19. 04. 2019 - 14:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Nastojimo da spremno dočekamo požarnu sezonu, ali je činjenica da nam, kako meteorolozi kažu, vremenske prilike neće ići u prilog”, rekao je ministar.

Kako je dodao, i ove godine imaćemo 600 vatrogasaca-spasilaca, 180 vozila, tri aviona za gašenje požara, kao i tri helikoptera MUP-a i Vojske Crne Gore.

“Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja imaju zajedničku i jednaku odgovornost i to je osnov za uspješno i kvalitetno reagovanje u slučaju većih požara”, ocijenio je Nuhodžić, zaključujući da će ove sezone posebna pažnja biti posvećena pronalasku i procesuiranju lica identifikovanih za izazivanje požara.

Učesnici sastanka apelovali su na građane da budu odgovorni i prema svojoj i tuđoj imovini i da poštuju preporuke nadležnih službi i organa u cilju smanjenja rizika od požara.

Sastanak je upriličen kako bi se kroz konstruktivni dijalog sagledalo stanje u pogledu kapaciteta i spremnosti subjekata sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori tokom ljetnjih mjeseci, tokom kojih je povećan rizik od požara, uslijed visokih temperatura.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnih službi zaštite i spašavanja, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Vojske Crne Gore, Uprave policije, Direktorata za vanredne situacije, te drugih nadležnih institucija.

 

Komentari: 0

Novi komentar