UP

Zahtjevi za prekršajni postupak protiv sedam osoba zbog neprijavljivanja okupljanja

Policija je u 10 gradova protiv sedam osoba podnijela 11 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog neprijavljivanja javnog okupljanja, saopšteno je iz Uprave policije. 
Objavljeno: 19. 04. 2019 - 16:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Službenici Uprave policije su, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima koja su održana u deset gradova Crne Gore u organizaciji grupe građana, protiv ukupno sedam lica podnijeli 11 zahtjeva za pokretanje prekšajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja.

Naime, službenici centara bezbjednosti Budva, Herceg Novi, Bijelo Polje i Pljevlja i odjeljenja bezbjednosti Žabljak, Kotor, Tivat, Mojkovac, Kolašin i Šavnik su, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima u pomenutim gradovima koje je organizovala grupa građana, a koja su održana 13. i 14. aprila 2019, nadležnim sudovima podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

Radnja prekršaja se sastoji u nepodnošenju pisane prijave za održavanje javnog okupljanja, najkasnije pet dana prije njegovog održavanja, a u skladu sa članom 10 stav 1.Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama", navode u saopštenju. 

Komentari: 0

Novi komentar