Detalji smrti u kamenolomu: Dječak (15) pao sa stijene visoke 50 metara

Petnaestogodišnji dejčak A. H. poginuo je prilikom pada sa stene visoke više od 50 metara u napuštenom kamenolomu u Doboju, saznaje Srpskainfo.
Objavljeno: 19. 04. 2019 - 17:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Telo dječaka nađeno je u srijedu oko 22 časa, a juče nije bilo poznato kako je dječak pao sa stijene.

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez rekla je za Srpskainfo da je nestanak dječaka prijavljen u srijedu oko 19.50 časova.

– Nakon prijave pokrenuta je velika akcija potrage, a uključen je veliki broj policajaca. Policijskoj stanici Doboj 2 oko 22.10 prijavljeno je da je u napuštenom kamenolomu u blizini željezničke stanice pronađeno tijelo dječaka – rekla je Kerkezova.

Zbog ove tragedije svi u Doboju su juče bili potreseni i kažu da je njihov grad u sedam dana drugi put zavijen u crno, jer je prošle sedmice preminuo još jedan maloljetnik.

Međutim, juče niko nije znao kako se desila nesreća, da li je dječak slučajno pao sa tog mjesta, ili je možda reč o samoubistvu.

– To je mjesto gdje se maloletnici okupljaju i druže. Da li je on tu otišao da čeka društvo pa slučajno pao, ili je nešto drugo u pitanju, to niko ne zna. Čuo sam da je prizor bio stravičan, da je tijelo bilo baš polomljeno – ispričao je jedan od mještana.

Izvor blizak istrazi ispričao je da se učenik požalio da je bolestan i nastavnici su ga ranije pustili da ode kući.

Međutim, kada nije došao kući majka je krenula da ga traži i sve prijavila policiji.

On ističe da nije poznato da je učenik imao neke probleme, niti je išta upućivalo da bi mogao počiniti samoubistvo.

Direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“ Vedran Gligorić rekao je da je nesretni dječak pohađao ovu školu i da je bio učenik devetog razreda.

– Prošle godine došao je u našu školu zajedno sa mlađim bratom i sestrom. Kolege kažu da je bio primjeran učenik i da nije pravio probleme. Ništa nije ukazivalo na to da je moglo doći do nesreće – rekao je Gligorić.

Prema njegovim riječima A. H. je u sredu oko 16.30 časova otišao iz škole i to su snimile nadzorne kamere.

– Oko 20.30 časova njegova majka se javila meni i reka da se nije pojavio kući. Nakon toga smo pokrenuli potragu. O nestanku dječaka smo obavestili javnost i preko društvenih mreža. Kontaktirali smo i druge roditelje i učenike – kaže Gligorić.

Dodaje da su druge kontaktirili kako bi videli šta je maloljetnik pričao, o čemu je razmišljao, te gdje je mogao otići i sa kim.

– Pregledali smo i video nadzor u školi i vidjeli da je izašao u isto vrijeme kao jedna žena i ona nam je rekla da se uputio prema gradskom mostu. Jedna od učenica nam je rekla da se on nedavno slikao kod kamenoloma koji je u tom istom smjeru kao i most. Obavijestili smo policiju i oni su istragu usmjerili u tom pravcu. Kasnije smo čuli da je nađeno tijelo dječaka – pojasnio je Gligorić.

Dodao je da nemaju zvanične informacije o tome kako je nastradao njihov učenik, ali ističe da u njegovom ponašanju tog dana, ali i ranije, ništa nije upućivalo na to da bi se mogla desiti neka tragedija.

On je istakao da je ovo veliki šok za sve učenike i nastavnike, a pogotovo što se nesreća desila pred ljetnji raspust kojem su se svi radovali.

Gligorić je dodao  da je njihova škola poznata po dobroj atmosferi koja vlada izmađu učenika, ali i između nastavnika.

Obaviti sva vještačenja

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj Mladen Simić izjavio je da u podnožju nekadašnjeg kamenoloma pronađeno beživotno tijelo A.H. 2004. godište.

– Detaljno smo obavili uviđaj, u međuvremenu ćemo izdati određene naredbe za vještačenje, među kojima i naredbu za obdukciju i poslije toga svega ćemo moći reći o čemu se ovdje radi. Izuzećemo krv i određene tragove, a procijenićemo šta je još potrebno od vještačenja – izjavio je Simić nakon završenog uviđaja.

Komentari: 0

Novi komentar