Droga nadjena na brodu Jadran

Zaplijenjeno oko 50 kilograma kokaina, uhapšena jedna osoba

Crnogorska vojna policija zaplijenila je juče na školskom brodu „Jadran“ u Tivtu oko 50 kilograma kokaina i tako spriječila krijumčarenje za koje je za sada odgovorna samo jedna osoba.
Objavljeno: 20. 04. 2019 - 07:50 Promjenite veličinu teksta: A A A
Zaplijenjeno oko 50 kilograma kokaina, uhapsena jedna osoba
FOTO: Radio Tivat

Prema saznanjima Pobjede, uhapšen je podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, za kojeg se sumnja da je znao za namjeru, za sada neidentifikovanih osoba, da krijumčare drogu.

O zapljeni se nijesu oglašavali iz policije ili specijalnog tužilaštva jer, kako nam je nezvanično saopšteno, uključeni su tek nakon što je droga zaplijenjena na tivatskoj rivi prije isplovljavanja broda.

Droga je otkrivena na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane prije isplovljavanja „Jadrana“ na koji je juče trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat - Istanbul - Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Osim kokaina, na brodu je zaplijenjeno, kako Pobjeda saznaje, i više komada oružja u ilegalnom posjedu.

jadran-kokain

Slučaj je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje, koje je zajedno sa kolegama iz Uprave policije došlo do podataka da je član vojne mornarice bio, kako se osnovano sumnja, u sprezi sa kriminalnim strukturama i grupama koje se bave švercom kokaina.

Istragom će biti utvrđeno ko je bio logistika i da li je još od neko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain.

Detaljnom istragom biće utvrđeno gdje je utovarena droga i kome je trebalo da bude isporučena. Nakon saslušanja osumnjičenog podoficira biće poznato više detalja o višemilionskoj porudžbini i koje kriminalne strukture su povezane sa ovim „poslom“. Obavljen je detaljan pretres sa svih pozicija, a ključno za istragu je da dođu do logističara kako bi otkrili gdje je trebalo da bude krajnja destinacija.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da su na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenika Odjeljenja za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove došli do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda „Jadran“ za sprovođenje kriminalnih aktivnosti.

- U ranim jutarnjim časovima, Vojna policija obavila je pregled i pretres školskog broda „Jadran“, pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama. O navedenom je obaviještena Uprava policije i nadležno tužilaštvo - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovodili su mjere i radnje radi otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela.

Ronioci Pomorskog odreda Mornarice ronili su ispod „Jadrana“, kako bi pregledali podvodni dio trupa broda i dno mora ispod broda, a policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge.

Tokom dana koordiniranje istražnim radnjama na brodu preuzeo je zamjenik specijalnog državnog tužioca Saša Čađenović.

Na krstarenje „Jadranom“, radi praktične obuke, trebalo je da krenu 42 studenta Pomorskog fakulteta u Kotoru sa nautičkog, brodo-mašinskog i smjera pomorske nauke.

Komentari: 0

Novi komentar