Zbog koncesije za šume

Brković tužio državu

Biznismen Dragan Brković tužio je državu i tražio četiri miliona eura zbog, kako tvrdi, nezakonito obračunate koncesije za korišćenje šuma.
Objavljeno: 20. 04. 2019 - 10:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vektra Jakić je tužila Upravu za šume jer ih prilikom obračuna duga za koncesije nije oslobodila plaćanja posebne naknade, u skladu sa zaključkom Vlade, piše Pobjeda.

Osim toga, Brković traži privremenu mjeru zabrane fakturisanja i naplate koncesione naknade od 22 odsto za šumu do okončanja postupka.

On tvrdi da mu je koncesiona naknada neosnovano obračunavana u periodu od 2009. do 2017. godine, nakon čega ih je Uprava za šume, u skladu sa zaključkom iz 2009. godine oslobodila te obaveze.

Iz kompanije su podsjetili da su se tokom cijelog tog perioda žalili na svako njihovo rješenje, ali da nijesu naišli na razumijevanje nadležnih organa.

U odgovoru zamjenice zaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore Milanke Rakočević od suda se traži da tužbu odbije kao neosnovanu, ukazujući da Vektra Jakić po osnovu posebne koncesione naknade nije zaduživana u spornom periodu, niti je po tom osnovu plaćala naknadu.

Glavnu raspravu po toj tužbi sudija Faruk Mušović zakazao je za početak juna.

Vlada je na jednoj od prethodnih sjednica prihvatila predlog za pokretanje postupka za raskid koncesionog ugovora koji su 2007. zaključili Uprava za šume i Vektra Jakić.

 

Komentari: 3

Rašo

20. 04. 2019 - 10:25

Ima i pravo. Masakrirao je šumu. Nezakonito izvozio. Ostao dužan državi. I sad je tuži. Da je pravde i zakona ovaj čovjek bi trebao u zatvor zbog ogromne štete koju je napravio državi i gradjanima. Sve je uništio čega god se dohvatio.
CRNOGORAC

20. 04. 2019 - 13:54

OVOGA NIDJE NEMA USVIJET DA LUPEZ DRZAVE KOJU JE OPLJACKA KAO I NAROD TUZI DRZAVU TO SE SAMO MOZE DESITI KOD NAS. U C.GORI
ja

22. 04. 2019 - 15:43

Da nije i on ka Dulje dijelio kuferte pa sad nema bez nešto sitno što je ostavio da se đeca ne crvene ? Ima sličnosti samo što ovaj nema .... da ide protiv "države"
Novi komentar