Varvari pokazali kako se srcem bodri svoj klub

RADULOVIĆ: Očekujemo da Zvezda preduzme sve mjere da majstorica protekne u sportskoj atmosferi

Četvrta, sinoćnja utakmica je nedvosmisleno pokazala da su Budućnost Voli i naši navijači, u pravom sportskom duhu, dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje, kazao je uoči majstorice direktor Budućnost Volija, Slavko Radulović.
Objavljeno: 20. 04. 2019 - 15:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

- U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmjeren na finale ovog takmičenja, nažalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati - ocijenio je direktor "plavih" i dodao:

- To je rezultat prethodne tri utakmice na kojoj smo bili svjedoci nemilih scena koje ne priliče sportu -  dvije utakmice odigrane u Beoradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih.

Radulović je istakao da je sinoćnja utakmica u "Morači" pokazala da su klub i navijači u pravom sportskom duhu dali sve od sebe da meč protekne bez incidenata.

- Četvrta, sinoćnja utakmica je nedvosmisleno pokazala da su Budućnost Voli i naši navijači, u pravom sportskom duhu, dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje. Očekujemo da će u petom meču naš protivnik Crvena Zvezda pokazati isti nivo odgovornosti i da će povedeni našim primjerom preduzeti sve mjere da finalna utakmica protekne u bezbjednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat - naglasio je Radulović.

On je podsjetio da je ABA liga najznačajnije regionalno takmičenje i više od sporta.

- ABA liga je naše najznačajnije regionalno takmičenje. Imajući u vidu specifičnost našeg podneblja, ona je više od sporta. Ujedinila je naš region i svi mi iz klubova koji je čine imamo veliku odgovornost i obavezu da međusobnim uvažavanjem i poštovanjem pravila sprovodimo njenu misiju. Iz tog razloga, svi mi u klubu, a naši navijači su nas pratili u tome, dali smo sve od sebe da prevaziđemo sve što je na naš teren donijelo podjele i sukobe kojima tu nije mjesto i da pokažemo da ćemo na našem terenu tome stati na kraj - kazao je direktor kluba iz Njegoševog parka.

On se zahvalio navijačima, a posebno Varvarima koji su pokazali kako se srcem bodri svoj klub.

- Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svojim navijačima na tome što su pokazali svoju pravu sliku i u pravoj sportskoj atmosferi bili dobri domaćini Crvenoj zvezdi, a našem klubu vjetar u leđa. Posebnu zahvalnost upućujemo Varvarima, koji su bili naš šesti igrač i ponovo pokazali kako se srcem bodri svoj klub - zaključio je Radulović u saopštenju.

Komentari: 12

daki

20. 04. 2019 - 18:12

Možeš očekivati kako će vas lijepo dočekati.Bio sam na par utakmica Zvezda,to je užas od vrijeđanja,pljuvanja,nasilništva.I kod nas se ponovila slika Pionira,samo je pitanje dana kada će neko stradati.Ja više ne idem na utakmice. Publika Cedevite me oduševila , kulturni ,civilizovani, nije ratno stanje kao kod nas
Spiro

20. 04. 2019 - 18:42

Molim vas da na prvi incident nad vama budete ostri i traxite da se isprazni dio ili cijela hala. Zivim u Beograd i ovo sto cujem da se sprema molim vas da shvatite ozbiljno. Ovo njima nije kosarka vec borba na zivot i smrt. A mi hocemo sportsku borbu pa neka pobijedi bolji ali u regularnim uslovima. Molim vas budite spremni za sve i cuvajte svoj ponos i dostojanstvo.
Jovo

20. 04. 2019 - 18:45

Oni su rekli da ne mogu da garantuju bezbjednost navijacima. Mogu li igracima i upravi? Odmah u svlacionicu na prvo divljanje.
Beogradjanin

20. 04. 2019 - 19:24

Na prvi incident treba da napustite salu jer se priprema haos... Ne dozvolite da vas divljaci onako ponizavaju. U drugij utakmici je bilo bar 10 osnova da se utakmica prekine. Klupa Buducnosti je zakazala. Ovaj put budite pametni, ne ocekujte postenje to je u Srbiji iscezlo odavno, a malo ga je ikad i bilo.
Realista

20. 04. 2019 - 19:25

Očekuje vas pakao, zato budite mudri i ne dozvolite da igrate u nenormalnoj atmosferi. Napustiti teren kod prvog incidenta.
Vuna,vuna

20. 04. 2019 - 19:37

Kako siješ tako žanješ
Servo

21. 04. 2019 - 12:58

U ovim situacijama, đe vas ima na hiljade protiv bespomoćne šačice, nema vam ravna u Evropi. Inače, svi su vam u zadnjim ratovima dali po čipki. Najogavnije je to što je među tom besramnom ruljom najvjerovatnije najviše crnogorskih posrbica i četnika. Tu su i Zvezdini čelnici. Šlajm na takvu tortu ste vi - posrbice iz CG, najgori od najgorih. U ponedeljak ćete se 100 % us.ati u sopstveni tanjir.
Vesela Srbadija

20. 04. 2019 - 23:49

Petar II Petrović Njegoš o „veseloj Srbadiji“ i „Nemanjama“ (1843) „Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa. Ta vi svi tamo fastate jednoga njega junaštvom; a kad vi Bog njega uze između vas, a vi sve sunovrat u turski jaram opet! No kršina i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte; oni svi biše i preminuše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda, u svojoj volji i slobodi; a to ti je u slavi“.
Njegoš

21. 04. 2019 - 00:14

Petar II Petrović Njegoš (1843) „Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa. Ta vi svi tamo fastate jednoga njega junaštvom; a kad vi Bog njega uze između vas, a vi sve sunovrat u turski jaram opet! No kršina i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte; oni svi biše i preminuše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda, u svojoj volji i slobodi; a to ti je u slavi“.
sever

21. 04. 2019 - 11:30

Imacete lijepo docek djetici,bila mala i ostala,bila casna i postena vise nije od nuhodzica i slicnih.Njegose oprosti im
śever

21. 04. 2019 - 13:04

Preživjećemo i to gedžo. Kakva je daje Crna Gora je bila i biće uvijek časnija i poštenija od srbije. Nemaš se ti što obraćat Njegošu, on je Crnogorac. Obrati se Draži Mihajloviću, njegovo ime ti je na kami ispisano.
Realista

21. 04. 2019 - 17:07

Evo kako Zvezda plaća navijače da prave haos na tribinama: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=coTaMku7G1c
Novi komentar