PETI SALON AUTOMOBILA PODGORICA 2019.

Garaža stilskih noviteta

Kada se vratimo u vrijeme nastanka automobilskih kompanija i zagledamo u period osmišljavanja prevoznog sredstva zvanog automobil, shvatimo da su skoro svi sada moćni i poznati brendovi svoje prve crtačke linije na drvenim stolovima i prva sklapanja automobila započeli u nekim malo većim garažama. Da, upravo tako je počela da se polako razvija automobilska industrija.
Objavljeno: 21. 04. 2019 - 06:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Danas su to ogromne fabrike u kojima zajedno rade ljudi i roboti, a na simboliku garaže i nastanka automobila podsjetio je „CKB Auto Moto Show“ salon automobila održan u Podgorici, u garaži tržnog centra Delta siti. 

Poslije svjetski poznatih salona u Ženevi i Beogradu, ugostio je skoro sve one četvorotočkaške novitete koji su predstavljeni na ovim značajnim salonima i tako crnogorskoj javnosti pokazao zadnju riječ automobilske tehnike. Iznenađenje koje je privuklo veliku pažnju jeste po prvi put predstavljen Seat na podgoričkom salonu i to sa tri svoja udarna SUV modela: „arona“, „ateka“ i „tarako“, koji su mamili poglede posjetilaca ali i potencijalnih kupaca. 

Salon je svečano otvorio Časlav Vešović, zamjenik gradonačelnika Podgorice. 

- Podgorica je grad koji se permanentno razvija i demografski i infrastrukturno i već sada ima potrebu za sadržajima i prostorima u kojima bi se manifestacije ovoga tipa mogle organizovati na jednostavniji način i boljim efektima. To nam e ć e logičan zadatak upravi glavnog grada da stvori planske i druge pretpostavke da Podgorica dobije adekvatan sajamski centar, rekao je Vešović i uputio pohvale organizatoru i izlagačima što su upjeli da salon učine tradicionalnim i održivim. 

- Ovo je samo jedna od inicijativa koje podržava Crnogorska komercijalna banka i nastavićemio u ovom duhu zato što želimo da učestvujemo sa svima vama u donošenju životnih odluka. Dakle, CKB je za sve one koji požele da kupe novi automobil pripremio sjajnu ponudu koja će trajati do kraja mjeseca, uz veoma povoljne uslove kreditiranja, rekla je izvršna direktorka CKB-a, generalnog sponzora salona, Sandra Kordić. Da je ovaj salon ozbiljna priča, govori i podatak da organizatori nastoje da se ovaj „garažni salon“ uvrsti i pozicionira na mapi salona na ovom dijelu Balkana. 

U adaptiranom i veoma dobro opremljenom prostoru, sa veoma kvalitetnim osvjetljenjem i na površini od 4.500 kvadrata, smjestilo se 37 brendova koji su se crnogorskoj javnosti prestavili na najbolji mogući način. Svi oni koji su poželjeli da kupe neki od modela automobila, motocikla pa čak i skutera na vodi mogli su to odmah da urade i čak da dobiju neki sajamski popust, a bilo je i modela koji su mogli prije kupovine i da se isprobaju. Odvijale su se i razne akcije osiguravajućih društava i lizing kuća. 

Takođe, bilo je organizovano i takmičenje u sporoj vožnji pod nazivom „Slow Grand Prix“. Cilj ovog takmičenja je promocija bezbjednosti u saobraćaju, a naravno za najsporije obezbijeđene su bile i nagrade. 

Dakle, vratimo se na početak ove priče zvane „garaža“. Možda i ovaj salon doživi sudbinu mogih velikih proizvođača automobila, pa se iz garaže preseli u neko velelepno zdanje nazvano pravim imenom - sajmište. Za kraj recimo i to da je posljednjeg dana salona organizovan defile motocikala u kojem je učestvovalo oko 200 „bajkera“ iz cijele Crne Gore.
 

Komentari: 0

Novi komentar