Šahovskog kluba Budućnost

Tomić osvojio brzopotezni turnir

Na brzopoteznom turniru Šahovskog kluba Budućnost iz Podgorice, koji je održan povodom velikog jubileja 70 godina od osnivanja, mladi Fide majstor Aleksandar Tomić pobijedio je sa 10 poena. 
Objavljeno: 21. 04. 2019 - 14:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Popularni “cuger” turnir je igran u prostorijama kluba, a takmičenje se igralo po Berger sistemu u 11 kola i rejtingovao se.

Drugi sa 9 poena je bio iskusni Fide majstor Vladimir Pajković, a treći mladi Fide majstor Andrej Šuković, sa 8 poena, dok je Fide majstor Srećko Đukanović bio četvrti sa sedam pena. Na turniru je učestvovalo 12 takmičara.

Kako je saopšteno iz kluba, održana je i skromna svečanost, na kojoj je Inter majstoru Predragu Nikaču, predsjednik Skupštine ŠK Budućnost, Fide majstor Radojica Dabetić uručio Zahvalnicu za izuzetan uspjeh prvotimca Budućnosti, koji je osvojio titulu Svjetskog šampiona u konkurenciji slabovidih osoba.

ah

Posljednji vikend u aprilu (26-28 april) rezervisan je za Open turnir koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola. Tempo igre je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez.

“ŠK Budućnost i ove godine računa na podršku kompanija i institucija koje su tradicionalni prijatelji crnogorskog šaha i tradicionalno podržavaju ŠK Budućnost značajno doprinoseći u osvajanju svih titula za koje se klub nadmetao, a to su prije svih Šahovski savez Crne Gore, Aerodromi Crne Gore, Kompanija “13. Jul Plantaže”, Lovćen životna osiguranja, Vodovod – Podgorica, Ministarstvo sporta, Opština Podgorica, i drugi. Naročitu društvenu pažnju očekujemo nakon velikog uspjeha našeg prvotimca Inter majstora Predraga Nikača, koji je u izuzetno jakoj konkurenciji, postao svjetski šampion na svjetskom šahovskom prvenstvu za slabovide osobe, skoro održanom u Kaljariju”, poručio je predsjednik ŠK Budućnost Dušan Korać.

Komentari: 0

Novi komentar