Radikalna islamistička grupa NTJ

Ko stoji iza krvavog Uskrsa na Šri Lanki?

Broj žrtava u seriji eksplozija koje su potresle crkve i luksuzne hotele u Šri Lanki neprestano raste. Po posljednjim podacima poginulo je 207 ljudi, a ranjeno preko 400.
Objavljeno: 21. 04. 2019 - 15:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali AFP javlja kako posjeduje dokumenta koja pokazuju da je šef policije Šri Lanke Pujut Džajasundara prije deset dana izdao upozorenje vođstvu bezbjednosnih snaga o mogućem napadu bombaša samoubica na crkve.

"Inostrana obavještajna agencija izvijestila nas je da NTJ (National Thowheeth Jama'ath) planira da izvede samoubilačke napade, ciljajući na istaknute crkve kao i na indijsku ambasadu u Kolombu", navodi se u upozorenju.

NTJ je radikalna islamistička grupa iz Šri Lanke koja je prošle godine bila povezana sa uništavanjem budističkih spomenika, piše AFP.

Nekoliko ministara u vladi Šri Lanke za sedmu i osmu eksploziju okrivilo je osobe odgovorne i za ostalih šest detonacija: tvrde da su najnovije napade izveli nastojeći da pobjegnu ruci pravde. Ministri sugerišu da bi napadači mogli da budu religijski ekstremisti.
 

Komentari: 0

Novi komentar