Saopšteno iz ministarstva

Tri neradna dana za Vaskrs

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Vaskrsa, za zaposlene pravoslavne vjeroispovijesti  neradni dani su petak 26. april, nedjelja 28. april i ponedjeljak 29. april, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.
Objavljeno: 22. 04. 2019 - 12:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi proslave vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs, i to: petak 26. april, nedjelja 28. april i ponedjeljak 29. april”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu.

Komentari: 2

Hejt

22. 04. 2019 - 15:34

Dragstori rade normalno sva tri dana , njohovi zaposleni NEMAJU duple dnevnice za rad na praznike. Delta City radi normalno, jedino u nedjelju nece raditi, radnici nemaju duple dnevnice za rad na VELIKI PETAK I VASKRŠNJU SUBOTU? Prema tome, ne rade svi u državnoj firmi i većina građana sve praznike provede na poslu.
Rad

27. 04. 2019 - 09:25

I što sad. Plačemo nad sudbinom radnika u dragstorima a sudbina zdravstvenih radnika, policajaca, vatrogasaca i drugih nas se ne dotiče. Neka se sami izbore za duplu platu ili neradnu neđelju ako im basta. Imaju sindikat i oružje zvano štrajk.
Novi komentar