Saopšteno iz Uprave policije

Rožajac osumnjičen za krijumčarenje migranata

Policija je u Rožajama uhapsila P.M. (20) koji se sumnjiči za krijumčarenje ljudi i nelegalan prelazak granice sa Srbijom.
Objavljeno: 22. 04. 2019 - 15:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Osumnjičeni je uhapšen na osnovu prijave A.A. (45), jednog od stranih državljana kojeg je sa 17 drugih osoba uhapšeni trebao prevesti preko granice.

„Niame, postupajući po prijavi jednog oštećenog lica A.A. (45) strani državljanin, u kojoj je naveo da je kao tražilac azila sa još 17 lica došao iz Podgorice u Rožaje, kojom prilikom ih je na autobuskoj stanici sačekalo nepoznato lice i prevezlo do obližnjih apartmana. Iste večeri, nepoznato lice je, sumnja se, došlo i odvezlo 17 lica na drugu lokaciju dok je A.A. ostao da čeka da se neko nakanadno vrati za njega. Od njega je kasnije, u telefonskom razgovoru sa nepoznatim licem, zahtjevano da donese novac u iznosu od 1.200 eura inače njegovi rođaci neće biti pušteni“, stoji u saopštenju Uprave policije.

Policajci su pretragom terena u selu Bać, u napuštenom objektu u neposrednoj blizini Graničnog prelaza Dračenovac, pronašli 17 stranih državljana, među kojima je bilo i djece. Na licu mjesta nijesu pronađena osumnjičena lica.

Istragom je identifikovano jedno od lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo.

U pitanju je P.M. (20) iz Rožaja.

„Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je P.M. bio angažovan od strane jednog lica iz Republike Srbije da sačeka strane državljane, negdje ih smjesti do ponoći, kada će organizovati njihov transport do sela Bać a zatim ilegalnim putem preko granice u pravcu Republike Srbije“, naveli su iz UP.

P.M. je priveden nadležnom tužiocu i za njega je određeno zadržavanje do privoda sudiji za istragu.

Komentari: 1

Hajla & Lovćen

22. 04. 2019 - 19:23

Ovaj novi NAČALNIK u ROŽAJE stao je na žulj bandama i kriminalnim grupama ,, Neće biti ninpo babu ni po stricevima.
Novi komentar