Nevjerovatan snimak

Voda iz bazena "lije" s nebodera zbog zemljotresa (VIDEO)

Filipine je juče zadesio snažan zemljotres. Ima mrtvih, a još izvlače stradale. Danas je zabilježen još jedan snažan potres.
Objavljeno: 23. 04. 2019 - 11:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jučerašnji potres bio je magnitude 6,3 po Rihteru, a današnji 6,1. Mnoge zgrade u glavnom gradu Filipina, Manili su se toliko tresle da su stanovnici u panici bježali na ulice. Snimci potresa ubrzo su se pojavili na društvenim mrežama.

Dva snimka, kako se navodi, posebno su upečatljiva. Naime, radi se o snimcima izlivanja ogromnih količina vode sa stambenog nebodera u okrugu Binondo u Manili. Prema lokalnim izvještajima, voda je padala iz bazena koji se nalazi na penthausu nebodera.

Zgrada s koje je "ispala" voda iz bazena zove se Anhor Skajsuts i relativno je nedavno izgrađena. Službeno je otvorena 2015. i jedna je od najviših zgrada tog područja i smatra se najvišom građevinom svih kineskih četvrti na svijetu koje se nalaze van Kine.

Portal Manila Bulletin Online objavio je oba videozapisa na Jutjubu, a na kojima se vidi kako je voda duž nebodera padala nekih 190 metara da bi se zatim raspršila u vlažnu izmaglicu.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar