Podrška i partnerstvo u oblasti sporta i omladinske politike

Ministar Janović primio je ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, NJ.E. g-đu Judy Rising Reinke, i tom prilikom istakao važnost saradnje između dvije države kroz različite projekte i programe sa ciljem razvijanja partnerstava u oblastima od značaja za jačanje kapaciteta institucija, kao i društva u cjelini.
Objavljeno: 23. 04. 2019 - 15:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ministarstvo sporta i mladih je u potpunosti posvećeno stvaranju uslova za intenzivniji  razvoj i popularizaciju sporta u Crnoj Gori, kao i unapređenje položaja mladih, koji upravo kroz zajedničke edukativne projekte i programe omladinskih razmjena i boravka u SAD, dobijaju šansu da prošire svoja znanja i kompetencije“ – naglasio je Janović.

Ambasadorka Judy Rising Reinke i ministar Janović su razgovarali o intenziviranju saradnje kroz različite vidove podrške projektnim aktivnostima, edukativne programe, saradnjiu oblasti sporta i podršci u razvoju omladinskih servisa (klubova i centara).

 Na sastanku je istaknuto da će posebna pažnja biti posvećena nastavku informisanja javnosti, sa akcentom na mlade ljude, o procesu evroatlantskih integracija Crne Gore, te da će mladi kao nosioci budućeg razvoja društva biti u fokusu dalje saradnje između dvije države.

Komentari: 0

Novi komentar