Saopšteno nakon vanredne sjednice UO kluba

BUDUĆNOST VOLI: Tražićemo da se poništi finalna serija plej-ofa

Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice plej-ofa ABA Lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Budućnost VOLI, nijesu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice, navodi se u saopštenju nakon vanredne sjednice kluba iz Njegoševog parka dostavljenom Portalu Analitika.
Objavljeno: 23. 04. 2019 - 22:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

KK Budućnost VOLI će se obratiti Skupštini, tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige, s jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi.

Dodatno, biće upućen zahtjev da se u preiodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i dijelić onoga što je KK Crvena Zvezda MTS na posljednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu KK Budućnost VOLI, kazali su iz uprave crnogorskog kluba.

Oni dodaju da bi nova pravila takmičenja morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umjesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbjednosti.

- Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cijele finalne serije obavijestimo i Evroligu. Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA Liga kao regionalno takmičenja sačuva i da i ponovo bude primjer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige - istakli su iz Budućnost Volija.

Iz kluba su odgovoriti i na jedno od pitanja koje se u javnosti često postavlja još od samog početka utakmice: "Zašto je donesena odluka da se igrači vrate na teren i da se utakmica odigra"?. 

- U razgovorima koje su, nakon napada navijača na naše igrače, sa predstavnicima ABA Lige imali predstavnici našeg kluba koji su bili u “Pioniru”, jasno je predočeno da ukoliko ne izadjemo na teren i odigramo utakmicu ista će biti registrovana službenim rezultatom u korist KK “Crvena Zvezda MTS” i da će našem klubu biti izrečena ozbiljna kazna. Nakon napada i povratka igrača u svlačionicu, u prostoru ispred svlačionice napadnut je zamjenik direktora našeg kluba (što je i evidentirano od strane delegata), tako da su naši igrači i stručni štab očekivali da će napad uslijediti i u samoj svlačionici. Glavni sudija utakmice je došao u svlačionicu i saopštio da će ukoliko se ne izađe na teren u sljedećih 5 minuta, beogradski klub biti proglašen pobjednikom, a istu informaciju su predsjedniku našeg kluba u telefonskim razgovorima saopštili i predsjednik ABA lige Igor Dodik i direktor ABA lige Krešimir Novosel. Očigledno je da su predstavnici ABA lige, sudije i delegat u potpunosti podlegli pritisku navijača i rukovodstva KK “Crvena Zvezda MTS” i da su oni jednako kao i naši igrači i stručni štab bili uplašeni za svoju bezbjednost. U takvoj situaciji procijenjeno je da je bolje da odigramo utakmicu i da se nasi igrači bezbjedno vrate u Podgoricu. Očigledno da bi svaki drugi scenario doveo do eskalacije nemilih događaja u Hali “Pionir” i ugrozio njihovo bezbjednost. Pored ovoga razlog za odigravanje utakmice je bio i u vođenju računa o dostojanstvu i tradiciji kluba i potrebi za afirmacijom viteških principa u košarci i sportu uopšte, pa je uprava našeg kluba donijela odluku da umjesto gubitka službenim rezultatom ekipa odigra utakmicu - zaključili su iz Budućnosti.

Komentari: 11

Mrki

23. 04. 2019 - 22:32

Iz obracanja se jasno vidi, prvo ne napuštate ABA ligu , drugo neće se poništiti ništa,treće neće iz ABA lige niko dati ostavku.Čemo služe ovi zahtjevi ,koji su sami po sebi normalni,uz to da se doda da će sve biti isto.Ako je ovo ovako ,a jeste , sa dosta iskrenih navijača ste završili za vazda.
prekomoracki

23. 04. 2019 - 23:13

@mrki ne navijas ti za buducnost ajde bjezi odavde trolu jedan!
Realista

23. 04. 2019 - 23:57

Obratite se ostalim klubovima ABA lige da vas podrže jer njih isto čeka u Beogradu. Vesela Srbadija, dobro ih je NJegoš okarakterisao...
Slika i prilika

24. 04. 2019 - 00:27

Ovu bruku je cijeli svijet vidio. Ovako dobijena titula boba ne vrijedi, jedino pravedno je da se poništi cijela završna serija. Ako to ne urade, mlađani Dodik i Novosel, će jasno potvrditi o čemu se sve radilo. I ovako se nazire, a onda će biti podvuščeno i jasno
Hals

24. 04. 2019 - 06:36

E bruka zaista. Tim koji se plaća milionima eura građana CG gubi utakmice po 40 razlike. E to je bruka i sramota. Kao i ova kuknjava pošto su izgubili
Realnost

24. 04. 2019 - 01:25

Atmosfera linča je postojala u petoj ali je postojala i u trećoj utakmici u Podgorici. Pogledajte sve snimke na youtube. Ovo ste svakako trebali uraditi ali ne sad već nakon druge ili treće utakmice gdje je bilo jasno da ovakve utakmice nisu sportske nego divljačke. Ovako, čim ste došli na petu utakmicu u Beograd prihvatili ste pravila igre i nije se moglo nazad, što su vam čelnici aba lige i rekli. Na vaš zahtjev ispraznili su gledalište oko vaše klupe i vi ste izašli da igrate. Koliko god da je teško mora se priznati da ovaj tim Budućnosti ne zaslužuje titulu prvaka aba lige jer ne može pobijediti ni slabiji tim nego što je CZ.
GRADJANSKI

24. 04. 2019 - 06:08

Da je bilo obnuto (da smo srbocetnike mizi ovdje "docekali" na fukarski i primitivni nacin) - oni se ne bise vrtali na parket i utakmica se ne bi odigrala. To je nama kod "tamo njih" stio bit jedini pravi potez.
realno

24. 04. 2019 - 06:33

Nijesam siguran da ce zalba napraviti neki ucinak.Medutim prema ne provjerenim podacima u konstrukcije koseva su bili ugradjeni vibratori koje su palili za vrijeme suta istu tu tehniku su upotrijebili na drugoj utakmici protiv Partizana
Traženje

24. 04. 2019 - 09:38

Tražite vi da vam Repeša, oba Klarka, Džekson, Vilijams, Kol i kompanija vrnu pare. Malo ste se prevarili, pa sada skrećete pažnju sa vašeg debakla. Nije košarka trgovina povrćem ili ljekovima, već vrhunski sport.
S

24. 04. 2019 - 09:41

Oni nemaju niti trunke dostojanstva. Pomirite se sa porazom. Izašli ste na teren, time dali saglasnost da su uslovi za igru regularni i sada hoćete da se sve poništi i igra ispočetka!? Čemu ovo ponovno podizanje tenzija. Budućnost nema kapacitet da ikog ucennjuje u ABA. To mogu eventualno zajedničkim delovanjem samo srpski i hrvatski klubovi. Bez njih ABA ne može da postoji. Sva ova saopštenja i jednih i drugih se svode na prebacivanje krivice, odgovornosti na druge, izigravanje žrtve, traženje krivca itd. Sledeći Zvezdin korak je predvidiv, izdaće saopštenje gde će krivicu prebaciti na Buducnost, zapaljive izjave trenera, verbalni i fizički napad na delegaciju u 3. utakmici itd. Ako odu korak dalje, vratiće se i na prošlogidišnje finale. Tako se može u nedogled. Igraće se košarke i posle ove ABA sezone.
Мирослав Ђукић

24. 04. 2019 - 15:07

Шта финалну серију, поништити све од оснивања Лиге! Нема правде, још је Калимеро то констатовао!
Novi komentar