BUDVA

Zakupci priječili rušenje lokala, Kovačević svoj objekat polio benzinom

Građevinska inspekcija sa izvršnom službom jutros je u 7 sati došla da ukloni privremene objekte u zoni morskog dobra na donjem šetalištu, a zakupci se okupili kako bi spriječili njihovo rušenje. Kako su  kazali zakupci za Televiziju Budva, s obzirom da danas nijesu dobili asistenciju policije, inspektori su se povukli sa terena.
Objavljeno: 24. 04. 2019 - 10:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je kazao jedan od zakupaca privremenog objekta, Savo Radonjić, oni su se okupili iz raloga što je turistička sezona na pragu.

"Ovo više nije samo privatni, već javni interes. Praznici počinju u petak, prvi maj je za par dana nema vremena za sređivanje prostora gdje se nalaze naši objekti", istakao je Radonjić.

On je kazao da i dalje čekaju konačan stav resornog Minisarstva po ovom pitanju, te da apeluju da im se ostanak omogući do oktobra, kada će se povući sami.

Podsjećamo, Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo je Urbanističko građevinskoj inspekciji rušenje šest otvorenih diskoteka i 14 lokala brze hrane i trgovačkih objekata na dijelu šetališta ispod Pošte u Budvi.

Inspekcija je zakazala rušenje za danas, 24. i sjutra, 25 . april, čime su, kako navode, potvrdili da Ministarstvo, nakon što Opština Budva nije dala saglasnost, za šta nije ni bila nadležna, neće prihvatiti izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP “ Morsko dobro.

Ipak, do rušenja ponovo nije došlo.

Kako su javile Vijesti, jedan od vlasnika lokala Zoran Kovačević prethodno je polio objekat benzinom i zatvorio se u objektu.

Komentari: 1

Nk

24. 04. 2019 - 11:28

Bolje da ga polije naftom benzin brzo ispari pa mu je slaba vajda od njega
Novi komentar