Bečić iz Kotora: S Krivokapićem više nećemo za isti sto

"Nema te sile koja me može natjerati da sjednem za isti sto sa njim i da se dogovaramo"
Objavljeno: 24. 04. 2019 - 13:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića više ne smatraju partnerom ni na jednom nivou.

On je to rekao u Kotoru, gdje je u toku sjednica na kojoj bi trebalo da se glasa o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića, a na inicijativu tamošnjeg SDP-a.

"Nema te sile koja me može natjerati da sjednem za isti sto sa njim i da se dogovaramo", poručio je Bečić.

Nakon što je predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović prekinula sjednicu, i dala pauzu na neodređeno vrijeme, ona je ipak nastavljena nakon desetominutne pauze.

Perović je saopštila da prekida sjednicu, jer joj je neblagovremeno dostavljen zahtjev za dopunu dnevnog reda.

Bruna Lončarević iz SDP-a tada je rekla da je Perović isključila mikrofone, i otišla, ali da je ostalo 19 odbornika, te da imaju većinu da smijene Jokića.

"Ovo je naš dom, a ne ono dolje, ono je ulica", kazala je Lončarević.

Nakon što su obezbijeđeni tehnički uslovi, Željko Avramović (DPS) saopštio je da je prisutno 18 odbornika da imaju kvorum, te da parlament nastavlja s radom.

Bruna Lončarević iz SDP-a, koja je predlagač razrješenja Jokića, kazala je da je u Kotoru mirno, da su se strasti smirile i mogu da nastave s radom.

"Mi smo imali razloga da održimo vlast, ali u ovom gradu već godinu i po nema skupštine, održana je samo jedna, ne funkcioniše vlast. Mi iz SDP-a ne možemo više da prihvatimo ovo što se u Kotoru dešava", kazala je ona.

Podsjećamo, ranije danas, građani Kotora okupili su se ispred palate Bizanti, kako bi uoči današnje sjednice pružili podršku vladajućoj koaliciji.

Jokić se, prilikom ulaska u zgradu SO, obratio okupljenim građanima i zamolio ih da mirno i dostojanstveno aplauzom isprate odbornike.

"Oni neka urade to što su planirali, mi smo već pobijedili što god da se desi. Nas je ovdje više", rekao je Jokić.

U slučaju smjene Jokića, nekoliko čelnika kotorske opštine najavilo je ostavke.

"Podnijećemo neopozive ostavke na funkcije koje obavljamo, smatrajući to svojom profesionalnom i moralnom obavezom", naveli su kotorski lokalni funkcioneri.

Među njima su Dragica Perović, predsjednica SO Kotor, Milivoje Mišo Samardžić, potpredsjednik Opštine Kotor, Maja Mršulja, sekretarka SO Kotor, te Veljko Vujović, glavni opštinski administrator.

Organizatori protesta zamolili su okupljene građane da bez nasilja i pogrdnih riječi, uz aplauz, isprate dolazak odbornika na sjednicu lokalnog parlamenta.

Komentari: 6

Stiven T.

24. 04. 2019 - 13:51

A dugo vam je i trajalo hahahah.
Kotor

24. 04. 2019 - 14:28

Je li ono becic bio u snp? Je li snp bio dps! Zato mali sjedi,ko će sa tobom sjedat za isti stol !
Nadamo se

24. 04. 2019 - 17:10

Da li se Kotor polako oslobadja cetnicije ?
Muo

24. 04. 2019 - 17:12

Moraćeš bome i sa sdp i sa df i sa urom ili DPS/SD KOMBINACIJOM...pa biraj braco.
Mladen

24. 04. 2019 - 19:05

Kao djeca. Došao mu drugar sa pajtosima da ga brani. Jokić umjesto dostojanstveno da prisustvuje skupštini on na megafon pali masu oko sebe. Nezrelo i jadno za bivšeg predSednika opštine.
danilo s.

25. 04. 2019 - 10:27

Problem crnogorske politike – i države CG – je što političari pokazuju višak lojalnosti prema svojim partijama, a ogromni manjak lojanosti prema državi CG. Partijski interesi su važniji od državnih. Da nema tih oštrih partijskih podjela, s jedne strane, a da ima više ličnog i političkog integriteta kod političara, svaka vlada bi CG mogla biti sastavljena od najboljih ljudi iz vlasti i opozicije. Ljudima kojima je državni interes na prvom mjestu. Time bi se učvrstilo povjerenje u vladu i gradjani oslobodili od ove silne demagogije, populizma, i neprincipjelnosti naših političara. Nažalost, suprotno od one poznate poruke predsjednika Kenedija, naši političari se pitaju, u prvom redu, što je dobro za njih, ali se rijetko – ili nikada – pitaju što je dobro za CG.
Novi komentar