Pejović i Sekulić ozvaničili

Uniprom KAP: Kreće izgradnja fabrike bileta (VIDEO)

Vlasnik kompanije Uniprom, Veselin Pejović i ministarka ekonomije Dragic Sekulić, danas su simbolično označili početak radova na izgradnji fabrike bileta u okviru Uniprom KAP-a. 
Objavljeno: 24. 04. 2019 - 14:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Planirana vrijednost ove investicije je 15 miliona eura, a u okviru fabrike silumina i bileta planirano je otvaranje 80 radnih mjesta.

Događaju tokom kojeg je predstavljena buduća fabrika, prisustvovao je i Gradonačelnik dr Ivan Vuković.

Fabrika aluminijumskih bileta-trupaca imaće proizvodni kapacitet od 70.000 tona, namijenjenih za ino tržište, čija će vrijednost na godišnjem nivou iznositi 175 miliona dolara.

„Sve ovo vrijeme od kada smo preuzeli KAP, a reći ću da je to za ovako kompleksnu proizvodnju kratko vrijeme, uspjeli smo da održimo proizvodnju, sagledamo savremeno tržište aluminijuma, stvorimo kontakte sa referentnim subjektima u njegovoj proizvodnji i preradi i iniciramo izgradnju novih fabrika, kao jedinu mogućnost za profitabilnost i stabilnost ove industrije. Pored već postavljene fabrike silumina koja će proizvoditi 30.000 t specijalnih legura izuzetne ino tržišne vrijednosti od 75 mil dolara a koja će uskoro biti i otvorena, danas počinjemo realizaciju sledećeg projekta a to je izgradnja nove fabrike aluminijumskih bileta-trupaca“- istakao je Veselin Pejović.

bilet"Kombinat aluminijuma Podgorica u ovom trenutku je jedan od najznačajnijih poslovnih subjekata u Crnoj Gori i kao takav čini mi se i u najvećoj mjeri doprinosi industrijskoj proizvodnji i smanjenju spoljno trgovinskog deficita Crne Gore. U ovom momentu u Kombinatu aluminijuma radi oko 500 radnika sa prosečnom platom od 750 eura. Danas ovdje više ne govorimo o primarnoj proizvodnji aluminijuma nego govorimo o stvaranju uslova da se u krugu Kombinata aluminijuma govori o proizvodnji poluproizvoda, o proizvodnji bileta, trupaca. Čestitam lično gospodinu Pejoviću i svima vama koji učestvujete u radu Kombinata i stvaranju uslova da se proizvodnja aluminijuma ne svodi samo na primarnu proizvodnju nego da u narednom periodu u ovom krugu proizvodimo i gotove proizvode i proizvode vjerujući da će investicija od 15 miliona u tome značajno doprinijeti, vjerujući da je investicija od 11 miliona eura u fabriku silomina čije otvaranje očekujemo ove godine takođe značajno doprinijeti. Moramo se svi složiti da dodatno zapošljavanje od minimum 80 ljudi daje jedan potpuno novi kurs razvoju i crnogorske industrije i crnogorske privrede", kazala je Dragica Sekulić.

Nakon analize tržišta, kompanija Uniprom se okrenula proizvodnji trupaca koji su izuzetno tražena roba, a sa kapacitetom koji će se realizovati Crna Gora će postati prepoznata kao industrijska zemlja sa razvijenom aluminijskom proizvodnjom.

 

Komentari: 1

Blue ocean

24. 04. 2019 - 15:30

Svaka cast! Pravi biznismen vrijedan poštovanja!
Novi komentar