Političarka sa Kosova

Rada Trajković tražila policijsku zaštitu

Rada Trajković izjavila za "Politiku" da se obratila MUP-u Srbije, jer je osjetila da su njena i bezbjednost njene porodice ugroženi.
Objavljeno: 24. 04. 2019 - 14:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova je prenijela da joj je policija rekla da će joj biti pružena zaštita i dodala da očekuje da joj bude saopšteno kakav će vid zaštite dobiti.

Na pitanje da li je tačno da je zbog nje produžen pritvor Nedeljku Spasojević i Marku Rošiću, koji su u pritvoru zbog navodne umiješanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, i da li je kao osumnjičene za ubistvo navela i imena Zvonka Veselinovića i Milana Mihajlovića, tvrdi da je proširenje istrage na Veselinovića i Mihajlovića "zatražio specijalni tužilac Kosova, na osnovu izjave, odnosno svjedočenja lica koje je zaštićeni svjedok".

Trajković tvrdi i da je taj svjedok registrovan pod brojem i pod šifrom i da niko ne zna njegov identitet, pa ni ona, kao i da ne razumije zašto se protiv nje vodi kampanja.

Za "Politiku" je potvrdila i da je "odmah po ubistvu dala izjavu u kancelariji specijalnog tužilaštva Kosova, ali da je tamo bila "samo da da izjavu kao i mnogi drugi koji su bili u kontaktu sa Ivanovićem, a nikako nije išla kao svjedok".

Ona je rekla i da je ovih dana niko iz srpskog tužilaštva nije kontaktirao, i da "nemaju razloga da je saslušavaju, jer ona nije "nikakav svjedok".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rekao je ranije danas da se Spasojević i Rošić u tamnici drže bez prava na fer suđenje i bez bilo kakvih dokaza, a na osnovu nekredibilnih izjava i svjedočenja, poput onih koje je dala Rada Trajković.

"Apelujem na to da dvojica Srba koji se u pritvoru nalaze od 23. novembra budu puštena da se brane sa slobode i apelujem na sve u Srbiji koji se bave politikom ili bilo kojom vrstom javne aktivnosti da svojim djelovanjem i ponašanjem ne pogoršavaju položaj Srba na KiM na način na koji je to učininila Rada Trajković svojim izjavama i iskazima datim prištinskim organima", rekao je Đurić.

On je objasnio da je svako ko ima saznanja o nekom krivičnom djelu dužan da ta saznanja podijeli sa nadležnim organima Republike Srbije.

Komentari: 1

Sve tamo do Tokija

24. 04. 2019 - 18:52

Gospodja Trajkovic moze slicno proci kao i Oliver Ivanovic od dirigovanih patriota iz Beograda. Stanje na sjeveru Kosova je za lokalne srbe slicno stanju u "republici srpsko/sumskoj" u Bosni. Ko vise zna od onoga sto treba,moze da fasuje, i da ga nadju "sredjenog" u nekoj bari.
Novi komentar