Marković Šmit: Njemačka podržava Crnu Goru u reformama

Predsjednik Vlade Duško Marković u razgovoru sa poslanikom Hrišćansko-demokratske unije u Bundestagu Kristijanom Šmitom naglasio zainteresovanost Crne Gore za partnerstvo sa Njemačkom u daljem prevladavanju izazova i u našem procesu evropske integracije.
Objavljeno: 24. 04. 2019 - 20:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Premijer je, kako se navodi u vladinom saopštenju, podsjetivši na dijalog na najvišem nivou između dviju država koji je uslijedio nakon njegovih prošlogodišnjih zvaničnih razgovora sa kancelarkom Angelom Merkel vođenih u Berlinu, iskazao zadovoljstvo činjenicom da je u završnoj fazi realizacija tada postignutog dogovora da Njemačka uputi ekspertsku pomoć Crnoj Gori u oblasti unapređenja vladavine prava.

Predsjednik Marković je u tom kontekstu naglasio zainteresovanost Crne Gore za partnerstvo sa Njemačkom u daljem prevladavanju izazova i u našem procesu evropske integracije.

„Naš interes i naša želja je da sa Njemačkom imamo dijalog o ključnim pitanjima razvoja kao i na bilateralnom planu. To nam ne treba radi nekog jačanja naše pozicije već su nam potrebni njemačko znanje i iskustvo da nastavimo dinamične reforme i još brže i kvalitetnije unapređujemo svoj sistem“ – rekao je predsjednik Vlade.

Poslanik Kristijan Šmit je čestitao premijeru na članstvu Crne Gore u NATO-u, iskazao punu podršku reformama koje naša zemlja sprovodi kao i našoj evropskoj integraciji zaključivši da je cilj da se zastavama Crne Gore i NATO-a priključi i treća zastava – Evropske unije.

Sagovornici su se saglasili o mogućnostima snažnijih njemačkih investicija u Crnu Goru.

 

Komentari: 0

Novi komentar