Novosel o zahtjevu Budućnosti

Nerealno poništenje finalne serije

Košarkaški klub Budućnost Voli zatražio je poništenje finalne serije ABA lige nakon nemilih scena u Beogradu, ali Krešimir Novosel, direktor regionalne lige, kaže da nije realno da se to i desi.
Objavljeno: 25. 04. 2019 - 08:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK Budućnost nijesu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice. KK Budućnost će se obratiti Skupštini, odnosno klubovima koji su članovi i vlasnici ABA lige, s jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi", navedeno je u saopštenju nakon vanredne sjednice Upravnog odbora Budućnosti, održane u utorak, dan nakon pete utakmice.

"Oni mogu da traže što žele, ali znaju se propozicije i bio bi presedan da se poništi serija. Nije realno da se to desi, ali ja, kao direktor, ne odlučujem o tome. Oni će, kako sam vidio, zahtjev uputiti Skupštini", rekao je Novosel za "Nezavisne".

Zbog divljanja "navijača" bačena je mrlja na dobru sezonu i dobru košarku prikazanu u ABA ligi.

"Sve to što se desilo je bilo ružno i neafirmativno za ligu, za košarku i sport i takve scene se ne smiju ponoviti. Treba nešto preduzeti da se to ne bi dešavalo, a Crvena zvezda i Budućnosti bi trebalo, ako je moguće, da poboljšaju odnose", rekao je Novosel.

Sjednica Skupštine bi trebalo da bude održana 14. maja.

Iz Budućnosti su ponovili da su se vratili na teren jer su čelnici lige rekli da će, ako to ne učine za pet minuta, utakmica biti registrovana službenim rezultatom za Zvezdu i da će Budućnost biti oštro kažnjena.

Komentari: 11

Mikloš kauboj

25. 04. 2019 - 10:05

Nerealno je to što vi imate namjeru da uradite. I nerealno je da zažmirimo na ponižavanje koje ste omogućili
Sveti duh

25. 04. 2019 - 20:35

Njemu je izgleda realno jer je on mlad, lep i nadasve "pametan". Itekako je realno, od toga ti zavisi opstanak ABA lige. Da se ja pitam ne bi je bilo, niti ijedne druge regionalne lige. Nema potrebe za onakvim "sportskim" dešavanjima
Neka ovaj

25. 04. 2019 - 10:43

Hrvat crnogorskog podrijetla poduči srpske političare (Čovića npr.) kako da riješe odnose s Hrvatskom, ili BiH, ili Kosovom...
danilo s.

25. 04. 2019 - 10:46

Poslije ove licemjerne izjave ne čude me incidenti u finalu. I rezultat finala. Neshvatljiva je različitost kriterijuma u futbalu i košarci, na primjer? Na utakmnici CG -Engleska, zbog par rasističkih prozivanja - reakcija Engleskog tima i javnosti je bila veoma oštra , a CG će biti kažnjena za ove ispade. Istovremeno, ABA liga dozvoljava da se prve dvije utakmice u Berogradu odigraju i rasistikoj orgiji gledališta i atmosferi linča. To je, nažalost, nastavljeno i u Podgorici (treća utakmica), dok je četvrta utakmica bila jedina bliža regularnosti. Moguće i zbog intervencije ABA lige da se isprazne sjedišta iza gostujućeg tima. Zašto tek poslije treće a ne poslije prve? I, zašto ne i u petoj? Umjesto da ponište prvu utakmicu i odrede da se finale igra, ili pred praznim gledalištima, ili na neutralnom terenu dozvolio se ovaj skandalozni kraj sezone.
Pejo

25. 04. 2019 - 13:48

Crvenu Zvezdu je jako teško pobijediti tako da ne vidim poentu ponovnog igranja i ponovne ekskalacije sukoba. Pogotovo jer je Budućnost raskinula ugovore sa gotovo svim strancima, a dovjela junoše. Gdje god da igraju izgubiće i sa 50 razlike, osramotiće još više klub, tako da je bolje ovako kako je bez obzira na sve.
Sveti duh

25. 04. 2019 - 20:38

Jako teško a pobijediše ih na fer 2 put zaredom. Eto Pejo ti si pravi Srbin, onaj Ćosićev đe laž postaje istina pa se sigurno i ponosiš time
sef

25. 04. 2019 - 21:28

Zvezda je nemocna na strani jel je gubila oba dva meca u Podgorici a da se igralo zadnju u podgorici dobilabi buducnost..da budemo realni .....
DISRIMINISES CG KLUB!

25. 04. 2019 - 14:06

Pa sto si trazio onda da se isprazne redovi u Podgorici 3 reda ? A Novosel? Buducnost i CG treba da traze tvoju smjenu i isto tako da te tuze za DISKRIMINACIJU sto si dopustio da se kosarkasi udaraju cak i stolicama! Ti NEMOZES da diskriminises NEMAS PRAVO!!!
GRADJANSKI

25. 04. 2019 - 17:22

Tacno! Kad bi se gledao reciprocitet i primijenila ista mjerila - za ona 3 reda kod nas trebalo je iselit ne samo dvoranu tamo, no po Bijeloga grada. Prevaranti, tajni dogovori, interesi, ...
Anonimus

25. 04. 2019 - 22:56

Nijesu smjeli ponovo izaci na teren. To je greska. Sad vise nema popravke nazalost
CRNOGORAC

26. 04. 2019 - 07:08

DA JE PRAVDE TREBALO BI DA SE PONISTI UTAKMICA I DA SE ODRZI NOVA BEZ PUBLIKE I NA NEUTRALNOM TERENU A NE SAMO OVA NRGO SVAKA I ZMEDJU BUDUCNOSTI I ZVIJEZDE.
Novi komentar